Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zběsile ujížděl policistům, ti museli použít zbraň

TEPLICKO - Měl zákaz řízení a v sobě drogy. 

     Zběsilé honičky po Teplicích byli za plného dopoledního provozu v pátek minulého týdne svědky řidiči projíždějící částí Teplic. Policejní hlídka se totiž pokoušela po vyjetí z parkoviště v ulici Nákladní zastavit vozidlo Škoda Octavia s německými registračními značkami. Na světelné signály „STOP“ řidič nereagoval, s vozidlem prudce zrychlil a ujížděl před policisty do ulic Spojenecká, Závodní, U Pivovaru, Nákladní, Na Bramši a opětovně do ulice Spojenecká. V ulici Na Hrázi se podařilo policistům vozidlo předjet. Ujíždějící řidič strhl řízení, přičemž narazil do pravé části policejního vozu. Potom začal prudce couvat a naboural do sloupu trolejového vedení. V tom okamžiku vystoupil policista z vozu a dal řidiči jasnou výzvu  k zastavení a opuštění vozidla. Ten však toto neakceptoval a rozjel se na policistu. Ten musel ze svého místa uskočit a použil proti pneumatikám auta dva výstřely. Následně již řidič z vozidla vystoupil. Na místě se podrobil drogovému testu, který určil přítomnost opiátů v těle. Navíc se lustrací zjistilo, že má vysloven zákaz řízení do roku 2024. Registrační značky na vozidlo nepatřily a byly spolu s vozidlem v pátrání.     
     Řidič putoval do policejní cely a policejní komisař mu sdělil obvinění ze tří trestných činů. Konkrétně maření výkonu úředního rozhodnutí, ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě. Rozhodnutím soudu putoval 32letý muž do vazby, kde si počká na rozsudek o svém trestu.

Zajímavostí je, že stejného řidiče pronásledovali stejní policisté již před 5 lety. Tehdy jim ujížděl v Novosedlicích,  viz. tisková zpráva níže.    

Honička skončila havárií - Policie České republiky

17. července 2023
por. Bc.Ilona Gazdošová
tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem