Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zbil bezdomovce do bezvědomí, chtěl se dostat do vězení

ČESKOLIPSKO - Z pokusu vraždy se zodpovídá 28letý muž z Teplic. 

Vyšetřovatel Služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Libereckého kraje v sobotu obvinil 28letého muže s trvalým bydlištěm v Teplicích z pokusu zvlášť závažného zločinu vraždy, za který mu hrozí trest odnětí svobody v trvání 15 až 20 let nebo trest vyjímečný.

Obviněný téhož dne kolem 14.30 v blízkosti vlakového nádraží v Novém Boru zvlášť surovým způsobem fyzicky napadl 42letého muže z komunity místních bezdomovců. Podle jeho vlastního vyjádření byla jeho jediným motivem snaha dostat se do vězení. Čin za tímto účelem naplánoval a svou oběť si vytipoval mezi bezdomovci.

Bezprostředně po dokonání činu kontaktoval z telefonní budky na nádraží prostřednictvím linky 158 policisty, k činu se spontánně doznal a vyčkal na místě jejich příjezdu. Jeho nebývalý brutální útok směřoval na hlavu 42letého muže. Ten je nyní v péči lékařů krajské liberecké nemocnice s nejasnou prognózou.

Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k vzetí obviněného do vyšetřovací vazby. Státní zástupce podnět akceptoval a podal v této souvislosti návrh na vzetí obviněného do vazby, o kterém dnes bude rozhodovat krajský soud v Liberci.

 

21. 12. 2015
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem