Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zboží kradl řidič

TEPLICKO - Věci z kamionu prodával na internetu; Odnesl si jen prázdné krabice... 

Zboží kradl řidič

     Z přečinu krádeže byl obviněn 26letý muž, který se živí jako řidič mezinárodní kamionové přepravy. Během převozu zboží z ciziny do Čech postupně z návěsu odcizil různé autopříslušenství na osobní vozidla, věci pak prodával přes internet. Postupně ukradl zboží za více jak 30 tisíc korun, policistům se podařilo část věcí, které nestihl prodat, zajistit. Pokud případ skončí u soudu, hrozí nepoctivému řidiči až dvouletý trest odnětí svobody.

Odnesl si jen prázdné krabice

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do prodejny elektra v Duchcově. Pachatel zřejmě zatoužil po nových mobilních telefonech, z výlohy proto ukradl dvě krabice. Když je ale rozbalil, byl určitě dost zklamaný. V obalech, ve kterých asi čekal telefony, byl jen návod k použití a nabíječky, přístroje totiž byly vystavené v jiné části prodejny. Pokud se podaří zloděje smolaře vypátrat, hrozí mu trestní stíhání pro přečiny krádeže a poškození cizí věci, za které by mohl strávit až dva roky za mřížemi.

Vykradený obchod

     Pracovní oblečení odcizil dosud neznámý pachatel, který se v Bílině vloupal do obchodu. Po překonání vstupních dveří vnikl do prodejny, ze které si odnesl krabice s ošacením v hodnotě téměř osmdesát tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže poškození cizí věci, za jejichž spáchání hrozí pachateli až pětiletý trest odnětí svobody.

18. 12. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem