Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Zboží podvodník poškozeným nedodal

JIHLAVSKO: Na internetu nabízel k prodeji zboží za výrazně nízké ceny  

Komisař oddělení hospodářské kriminality sdělil podezření ze spáchání přečinu podvod třiatřicetiletému muži z Telčska. Podezřelý muž jako jednatel společnosti nabízel na internetu k prodeji za výrazně nízké ceny různé zboží. Objednané zboží však ve skutečnosti neměl v úmyslu zájemcům dodat, chtěl od nich pouze vylákat peníze. Podvodným způsobem získal peníze od tří poškozených, které okradl o celkovou částku přes padesát tisíc korun.
 
V dubnu loňského roku si objednal u společnosti jeden z podvedených zákazníků saunový domek. Poškozený zaslal na účet společnosti zálohu ve výši téměř čtyřiačtyřicet tisíc korun, přesto mu zboží nebylo dodáno. Do současné doby neobdržel zpět ani již uhrazenou finanční částku. Dalším podvedeným je muž, který si objednal pět balení podkladových desek. Ačkoli poškozený požadovanou částku zaslal na účet společnosti, do dnešního dne zboží i přes opakované urgence neobdržel. Třetí podvedený si objednal střešní latě. Ani tento muž se zboží, i přesto, že za něj zaplatil, nedočkal a o své peníze přišel.
 
Podezřelý muž peníze, které od poškozených podvodně vylákal, použil pro vlastní potřebu. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Při prověřování případu kriminalisté zjistili, že muž podvedl ještě další poškozené, a to po celé České republice. Těmito případy se ještě dále zabývají.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
22. března 2012

vytisknout  e-mailem