Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zboží schoval pod bundu

TEPLICE - Bdělé ostraze ale neunikl; Vybílené toalety... 

Z prodejny odcizil nářadí
     Až na tři roky za mříže může soudce poslat 44letého muže, který si chtěl přivydělat protizákonným způsobem. V teplickém hobby marketu odcizil dvě „gola“ sady, které si uschoval pod bundu a následně prošel pokladní zónou, aniž by za zboží v hodnotě téměř čtyři tisíce korun zaplatil. Byl však zadržen ostrahou prodejny, která zloděje předala policistům. Kolegové muži, který se obdobných krádeží dopustil již v minulosti, sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříleté vězení.
 
Vybílené toalety
     O tom, že zloději ukradnou téměř vše, svědčí případ, který vyšetřují tepličtí policisté. Dosud neznámý pachatel odcizil z pánských toalet v provozovně fast foodu sanitární vybavení, jehož hodnota byla předběžně vyčíslena na více jak deset tisíc korun. Policisté případ kvalifikovali jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Auto zůstalo bez rádia
     Z přečinu krádeže je podezřelý dosud neznámý pachatel, který v Teplicích vykradl osobní vozidlo. Zloděj se po překonání skleněné výplně okénka pravých předních vloupal do zaparkovaného automobilu Opel Astra, ze kterého následně odcizil autorádio s CD přehrávačem v hodnotě 2 300 korun. Dalších dva a půl tisíce bude stát oprava poškozeného vozidla. V případě dopadení hrozí pachateli maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
Zmizely pražce
     Železničáři postrádají dvanáct ocelových pražců, které byly volně odložené poblíž Oldřichova. Neznámý pachatel pražce někdy v uplynulých čtyřech dech odcizil a poškozené společnosti tak způsobil škodu ve výši 12 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže.
 
 
Teplice, 10. 1. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem