Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zboží si opatřoval za pět prstů

Stačilo mu obejít několik obchodů 

Vykutáleného pobertu načapali v pátek 29. července 2011 ve svém rajónu policisté z Obvodního oddělení v Polici nad Metují. Nenechavec s dlouhými prsty přijel na návštěvu až z Hradce Králové. Ne však proto, že by chtěl obdivovat krásy místního městečka s půvabným náměstím lemovaným obchůdky s různým zbožím.  
 
Obchody kolem náměstí se mu líbily opravdu, jeho úmysly ale byly daleko prozaičtější. Přijel nakupovat za pět prstů. Pokud si ale myslel, že lidé na malém městě se nechají snadno okrást, dost se spletl. Prodavačka z jednoho obchodu si jej všimla, jak postává venku na chodníku a hned si vzpomněla, že podobný muž navštívil její krámek také před dvěma týdny a po jeho odchodu jí z ramínka zmizelo vystavené zboží za více než dva tisíce korun. Neváhala, vytočila číslo na místní policejní služebnu a policejní hlídka dorazila vzápětí.
 
Muže s igelitkou, plnou nejrůznějších věcí, pak policisté odvedli s sebou na oddělení. Překvapený „nákupčí“ policistům posléze přiznal krádeže za šest a půl tisíce korun v téměř desítce místních prodejen. Zajištěné zboží policisté samozřejmě vrátili původním majitelům. Někteří ještě ani nestačili zjistit, že jim vracená věc z prodejny zmizela.
 
Devětařicetiletého výtečníka policisté ještě téhož dne obvinili z trestného činu krádeže a zahájili s ním zkrácené přípravné řízení. Vzhledem k jeho předchozí minulosti, kdy na poli majetkové kriminality rozhodně není žádným nováčkem, muži hrozí až tři roky za mřížemi.
por. Bc. Eva Prachařová
1. 8. 2011

vytisknout  e-mailem