Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zboží vlastně nakoupil za pět prstů

Policisté z Holešovic pátrají po muži, který zaplatil, nezaplatil vybrané zboží. Tomu teď hrozí až dva roky vězení. 

Téměř v pravé poledne třicátého prosince přišel neznámý muž do prodejny s elektronikou v Holešovické tržnici. Tam si vybral zboží, které se rozhodl zaplatit prostřednictvím platebního automatu. Ten byl ale zřejmě v tu chvíli porouchán, a zákazníkovi vydal zpět veškerou vloženou finanční hotovost, včetně potvrzení o zaplacení zboží.
 
Muž ale namísto toho, aby oslovil personál prodejny, a zajistil sjednání nápravy, vzal zmiňované potvrzení, včetně peněz, a šel si vyzvednout vybranou elektroniku.
 
Tímto jednáním se muž, s největší pravděpodobností vědomě, obohatil o částku deset tisíc korun. Z toho důvodu celou událost policisté místního oddělení nyní prošetřují pro podezření z trestného činu podvod. Za ten hrozí hledanému v případě odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Doposud provedeným prošetřováním se ale nepodařilo zjistit totožnost tohoto muže. Proto se nyní policisté touto cestou obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Pokud byste kdokoliv poznal muže zachyceného na záběrech bezpečnostních kamer, a znáte jeho totožnost, potažmo jeho současné místo pobytu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 10. 2. 2015

vytisknout  e-mailem