Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zboží z internetu nedorazilo

HODONÍNSKO: Policisté prověřují možné podvodné jednání. 

Na riziko internetového obchodování jsme již upozorňovali mnohokrát. I nyní policisté zaevidovali další dva případy, které s touto problematikou souvisí. Kyjovští policisté přijali oznámení od dvaačtyřicetiletého muže, že pravděpodobně stal obětí internetového podvodu. Na internetovém portálu zabývajícím se nabídkou a prodejem zboží ho zaujala nabídka Notebooku v hodnotě téměř 20tisíc korun. Po emailové komunikaci s prodávajícím si nabízený notebook přes internet objednal a bankovním převodem zaslal požadovanou částku. Od té doby však žádné zboží dodáno nebylo a prodávající s poškozeným přestal komunikovat.

Další případ řeší policisté z Hodonína a tentokrát jde o na internetu objednanou sušičku prádla. Třiačtyřicetiletý muž měl v úmyslu na internetu výhodně zakoupit zboží, avšak zřejmě se stal obětí podvodu. Neznámý pachatel vystupující pod hlavičkou firmy z Prahy vylákal od poškozeného finanční částku 10tisíc korun. Kupující po předchozí objednávce zaslal bankovním převodem peníze a od té doby s ním prodávající přestal komunikovat, zboží nezaslal a peníze nevrátil.

Oba případy policisté vyšetřují jako podezření z trestného činu Podvod. V případě vypátrání pachatelů jim hrozí obvinění a až dvouletý trest odnětí svobody.


 

por. Bc. Petr Zámečník, 26. 9. 2014

vytisknout  e-mailem