Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zboží zaplatil, ale zatím se ho nedočkal

LIBEREC - Policisté řeší podvodné jednání, kterého se zřejmě dopustil zatím neznámý pachatel tím, že zákazníkovi nedodal objednané a zaplacené zboží.  

Na policisty v Hejnicích se obrátil muž, kterému přišlo zvláštní, až nestandardní jednání internetového prodejce.

Muž si začátkem června objednal prostřednictvím jednoho z internetových e-shopů kombinovaný kotel za pět a půl tisíce korun. Zboží si objednal na dobírku a přepravní firmou měla být Česká pošta Praha. Ale hned následující den, co si zboží objednal, obdržel z prodejního e-shopu email, ve kterém bylo uvedeno, že údajně pošta z důvodů spojených se záplavami odmítá zboží přebrat, proto bude zboží zákazníkovi doručeno společností PPL. Rovněž v emailu upozornili zákazníka na to, že platbu musí složit předem. Oznamovatel postupoval přesně podle instrukcí z emailu. Požadovanou platbu poukázal na bankovní účet. Od té doby ale stále čeká. Prodejce s ním po složení platby přestal úplně komunikovat a zaplacené zboží zatím stále neobdržel.

S podezřením, zda se nejedná o trestný čin, se proto obrátil na policisty. Ti oznámení přijali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu podvodu. Teď musí zjistit veškeré okolnosti internetového prodeje a případně vyvodit trestně právní důsledky proti konkrétní osobě. Pakliže by policisté učinili závěr, že se skutečně jedná o podvod, hrozilo by případnému viníkovi obvinění z tohoto trestného činu a až dvouletý trest odnětí svobody.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
14. 6. 2013

vytisknout  e-mailem