Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zbraní ohrožoval obsluhu baru

a další zprávy z Přerovska 

Ohrožoval obsluhu baru střelnou zbraní
Na začátku měsíce února 34letý muž v jednom z přerovských barů vulgárně urážel obsluhu, z důvodu vyzvání k úhradě útraty. Podezřelý po slovních urážkách vytáhl z odloženého batohu plynovou pistoli, kterou nabil a namířil na obsluhující ženu a dalšího přítomného hosta. Agresivní muž byl na místě spacifikován dvěma přítomnými hosty a následně policií zadržen. Ke zranění ani ke škodě na majetku nedošlo. U podezřelého byla provedena dechová zkouška na alkohol, která byla pozitivní (2,02 promile) a po lékařském vyšetření byl umístěn do protialkoholní záchytné stanice k vystřízlivění. Plynová pistole byla na místě zajištěna a odeslána na kriminalistickou expertízu. Zde bylo zjištěno, že expanzní zbraň v provedení samonabíjecí pistole turecké výroby byla nedovoleně upravena na palnou zbraň. Střela z ní vystřelená je schopna usmrtit člověka a stala se tak zbraní zakázanou. Násilník není držitelem zbrojního průkazu a ani na jeho osobu není registrována žádná zbraň. Včera mu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestných činů výtržnictví a nedovolené ozbrojování. Hrozí mu až dva roky za mřížemi, peněžitý trest nebo propadnutí věci. 
 
Požár sklepních prostor
V úterý odpoledne neznámý pachatel zapálil v Kojetíně sklepní prostory panelového domu. Vyšetřovatel hasičů o den později provedl ohledání místa činu a dalším šetřením zjistil, že došlo k úmyslnému založení požáru. Poškozeny byly dřevěné latě sklepních kójí, zateplovací systém na stropě, došlo k poškození elektroinstalace, rozvodů UPC direct a poškození tří skel v oknech. Celková škoda byla vyčíslena na 150 000 Kč a vznikla stavebnímu bytovému družstvu.
  
Kradl v zastavárně
19letá dívka včera po poledni navštívila zastavárnu na ul. Jiráskova v Přerově, kde chtěla zpeněžit zlatý řetízek s přívěskem. Při čekání se za ni postavil mladík, kterému nejprve nevěnovala pozornost a pak si všimla, jak se k ní blíží. Poškozená držela řetízek v pravé ruce a ten jí mladý muž vytrhl z ruky, vyběhl před prodejnu a pokračoval ulicí Kratochvílova. Začal ho pronásledovat otec poškozené, který stál venku a čekal na dceru. Na ulici Kratochvílova se mu však ztratil z dohledu. Škodu si žena vyčíslila na 4900 Kč. 
Popis pachatele : věk asi 21 let, vysoký 170 cm, světlé pleti, světlé krátké vlasy, v levém uchu naušnice ve tvaru „C“ a tvář s akné. Oblečen byl do světlých 3/4 kalhot, tmavého trika, na zádech měl černý batoh s červeným pruhem.
 
Nehody motorkářů
Včera v 16.20 hod. jel řidič (1953) s vozidelm Š 105 v obci Dřevohostice po ul. Mlýnská ve směru na obec Radkovy. Na křižovatce ulic Lány a Zámecká odbočoval vlevo v době, kdy jej předjížděl řidič (1991) na motocyklu Yamaha. Motorkáře přehlédl a došlo ke střetu levým předním blatníkem vozu se zadní pravou částí motocyklu. Po střetu upadl mladík na zem a utrpěl zranění s dobou léčení asi 7-10 dnů. Po ošetření v nemocnici Přerov byl propuštěn domů. Alkohol u obou účastníků vyloučila dechová zkouška. Hmotná škoda byla vyčíslena na 30 500 Kč. Věc je nadále v šetření dopravního inspektorátu Přerov. 
 
Rovněž včera ve 20.20 hod. došlo k další nehodě motorkáře. Řidič (1987) jel na motocyklu Honda CRM po hlavní silnici v Lipníku n/B. ve směru jízdy od ulice Hranická směrem na ulici Komenského Sady. Při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, došlo k podklouznutí motocyklu a řidič nebyl schopen stroj vyrovnat. Najel na chodník a narazil do sloupu místního rodinného domu. Po nárazu najel na trávu u domu a upadnul. Hmotná škoda na motocyklu byla vyčíslena na 10 000 Kč, na sloupu 15 000 Kč. Řidič utrpěl těžká zranění a byl převezen do nemocnice v Hranicích. Doba léčení se odhaduje na čtvrt roku. V nemocnici byla u mladého muže provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Lustrací v evidenci řidičů bylo poté zjištěno, že mladík není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Případem se dopravní policisté nadále zabývají. 
 

vytisknout  e-mailem