Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zbraňová amnestie končí

LIBEREC - Na policii byla vrácena více jak stovka zbraní. 

Od 1. února 2009 začal platit novelizovaný zákon o zbraních  č.119/2002 Sb. a jeho součástí bylo i přechodné ustanovení o amnestii. Od prvního února tak měli občané možnost beztrestně vrátit zbraně, které našli nebo drželi i přesto, že nebyli držiteli zbrojního průkazu na patřičnou skupinu zbraně. Do včerejšího dne byla vrácena více jak stovka zbraní, kdy nejvíce převažovaly krátké kulové zbraně (pistole),  kterých lidé přinesli přes sedmdesát. Více jak dvacet bylo bylo vráceno dlouhých kulových zbraní. Přesné počty poskytneme až po ukončení amnestie. 

Lidé mají ještě možnost vrátit beztrestně zbraně zítra do 12. hodiny na Oddělení služby pro zbraně a bezpečnostní materiál na Policii ČR v Liberci v Pastýřské ulici, a pokud to nestihnou, mají ještě možnost se do půlnoci 31. 7. 2009 obrátit na kterékoliv obvodní oddělení a zbraně vrátit tam.

"Zbraňová amnestie" byla naposledy vyhlášena v roce 2003, a to od 1. ledna do 30. června. Na policii v té době  lidé odevzdali celkem 56 zbraní, z toho bylo nejvíce krátkých kulových (29) a dlouhých kulových (18).

 

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 466 207

 

vytisknout  e-mailem