Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zdařilá pátrací akce

SUŠICKO - Téměř po osmi hodinách pátrání byl před třetí hodinou v noci u obce Volšovy nalezen pohřešovaný muž. 

Ve středu 4. srpna letošního roku přijali v devatenáct hodin policisté na obvodním oddělení v Sušici oznámení o pohřešování čtyřiašedesátiletého muže ze Sušicka. Muž se vzdálil ze svého obydlí kolem čtrnácté hodiny, pohybuje se na neznámém místě a je nemocen, kdy musí pravidelně užívat léky, a pokud nedojde k jejich užití, bude v ohrožení života.

Policisté začali po muži okamžitě pátrat a zjišťovali jeho pohyb na různých místech Horažďovicka a Sušicka například vodácké kempy, cyklostezky, restaurační zařízení i lesní porosty v okolí Sušice.

Do pátrací akce bylo nasazeno několik policejních hlídek z různých oddělení, policejní psovod se služebním psem, policisté z oddělení obecné kriminality, strážníci městské policie, hasiči a strážci Národního parku Šumava, kteří se v terénu pohybovali na čtyřkolkách. Do pátrání byl zapojen i policejní vrtulník.

Policisté společně s hasiči propátrávali terén nedaleko obce Volšovy a v lesním porostu ve 2.42 hodin uslyšeli volání muže o pomoc. Muž byl nalezen při vědomí a byli přivoláni zdravotníci, kteří jej převezli do nemocnice v Sušici.

Policistům na Klatovsku se v uplynulých několika týdnech podařilo třikrát vypátrat pohřešované osoby v terénu. Ve jednom případě i díky komunikaci prostřednictvím mobilního telefonu, kdy žena popisovala lokalitu, kde se nachází.

Doporučujeme občanům, aby při pohybu v krajině nebo při sběru hub, měli u sebe mobilní telefon dostatečně nabitý, protože v případě nesnází jej mohou použít k přivolání pomoci.

nprap. Ladmanová Dana

5. srpna 2021

vytisknout  e-mailem