Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zdařilý zátah kriminálky

Havířov - ve skupině jsou pachatelé, kteří již byli několikrát soudně trestáni, ale i netrestáni. 

 V minulých dnech havířovští kriminalisté realizovali rozsáhlou majetkovu sérii vloupání. Spolupracovali s kolegy Frýdku Místku a Ostravy. Rozsáhlou kriminalitu se podařilo objasnit během několika týdnů.
Kriminalisté zadrželi celkem devět pachatelů ve věku od 19 do 56 let. Skupina pachatelů se krádeží vloupáním dopouštěla zejména na území města Havířov, několik krádeží spáchali v Českém Těšíně, Karviné, Horní Suché a Dolních Domaslavicích. Objekty jejich zájmů byly prodejny drogerie, potravin, bary, restaurace, areály stavebních firem, ale i budova hřbitovní správy. 
Celkem od listopadu loňského roku spáchali dvacet vloupání. Během krádeží brali především peníze i valuty. Ze zboží od cigaret až po lihoviny. Někde odcizili výpočetní techniku, mobilní telefony a fotoaparát. Majitelům způsobili škodu ve výši jednoho milionu korun na odcizených věcech a poškozením dalších nejméně 200 000 Kč. 
Na své "výjezdy" byli pokaždé  velmi dobře připraveni, každé vloupání bylo vždy dobře promyšleno. Ve skupině jsou pachatelé, kteří již byli několikrát soudně trestáni, ale i netrestáni.
Samotná realizace probíhá už několik dní. První tři, řekněme hlavní pachatelé, jsou již ve vazbení věznici. Těm hrozí dva až osm let odnětí svobody. Na další tři bude během dnešního dne podán návrh na vazební stíhání a další tři budou pravděpodobně stíháni na svobodě. Jde o pachatele, kteří mají na sérii vloupání nejmenší podíl.
por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem