Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zdemoloval známé byt a napadl policistu

KRÁLOVÉHRADECKO - Obviněnému nyní hrozí pobyt za mřížemi. 

Z přečinu poškozování cizí věci, ze zločinu násilí proti úřední osobě  a z přečinu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu  byl v těchto dnech obviněn 26 etý cizinec. Je důvodně podezřelý, že v sobotu dne 14. 9. 2013 okolo jedenácté hodiny dopoledne poškodil v Hradci Králové, v bytě své známé, televizor zn. Sony, internetový modem, konferenční stolek, skleněnou výplň dveří a další věci – vše se škodou ve výši nejméně 5 tisíc korun. Poté, co byla na místo přivolána policejní hlídka, jednoho policistu verbálně i fyzicky napadl. Jeho zranění si vyžádalo pracovní neschopnost. Po útoku pěstí utrpěl policista zranění v oblasti hlavy a horní části těla. V průběhu zadržení poté oběma zasahujícím policistům vyhrožoval ublížením na zdraví. Ti byli proto nuceni použít donucovacích prostředků. Nutno dodat, že zadržený ve své agrestivitě pokračoval i poté, co byl převezen na služebnu zdejšího oddělení a snažil se poškodit zařízení i tam.

Muži je dále kladeno za vinu, že začátkem srpna úmyslně poškodil údery rukou a kopanci skleněnou výplň posuvných dveří v objetu místní pobočky jedné zdravotní pojišťovny. Způsobená škoda byla v tomto případě vyčíslena na částku přesahující 15 tisíc korun.

Policejní komisař podal k rukám státního zástupce podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Muži hrozí až 6letý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Zveřejněno: 16. září 2013 v 11:45

vytisknout  e-mailem