Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zdravotnická záchranná služba nám oznámila komplikace při domácím porodu

PLASY - My jsme na místě zjišťovali, zda došlo, či nedošlo k protiprávnímu jednání. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení. 

Od zdravotnické záchranné služby jsme přijali oznámení o tom, že v obci Plasy mělo dojít k domácímu porodu, při kterém měla být rodička i dítě v ohrožení života. My jsme na místě zjišťovali, zda došlo či nedošlo k nějakému protiprávnímu jednání, po základních úkonech na místě  jsme ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.
V průběhu řešení této události jsme získali informaci, že na internetu koluje video, kde byl měl muž naznačovat spáchání násilného deliktu. Protože mohla být tato informace v přímé spojitosti s řešenou události v Plasích a nemohli jsme tudíž vyloučit, že místem spáchání tohoto deliktu by  mohlo dojít v lékařském zařízení, kam byla matka i dítě převezena, a proto tam byly vyslány naše hlídky. Tato informace se po provedeném šetření nepotvrdila. Nicméně žádnou takovou informaci nemůžeme nikdy podcenit.

por. Mgr. Dagmar Brožová
10. září 2024

vytisknout  e-mailem