Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zdrogovaný motorkář policistům neutekl

VSETÍNSKO: Obvinili jsme ho ze dvou trestných činů.  

Má zákaz řízení, přesto řídil, navíc pod vlivem drog. Policistům na motorce nezastavil a utekl. Po zadržení našli kolegové u muže několik sáčků zřejmě s pervitinem. Muže jsme včera obvinili ze dvou trestných činů.
 
Ve středu odpoledne hodlali policisté z cizinecké policie zastavit v Rožnově p. R. poblíž čerpací stanice řidiče motocyklu. Předjeli ho a nápisem STOP na vozidle zastavovali. Muž na motorce zn. Suzuki jedoucí směrem k Dolní Bečvě zareagoval tak, že se s motorkou otočil, a jel zpět směrem k Rožnovu p. Radhoštěm. Policisté z cizinecké policie vozidlo také otočili, a znovu motocyklistu předjeli a zastavovali. Motocyklista se opět otočil a ujížděl směrem k Dolní Bečvě. Po několika metrech sjel mimo cestu na travnatou plochu a směřoval k rekreačním chatám. Kolegové vyrazili za ním, ovšem po několika metrech se cesta natolik zúžila, že museli zastavit a dále pronásledovat motocyklistu po svých. Motorkář měl s motocyklem evidentně problémy, nějak mu špatně jel (později jsme zjistili, že mu došel benzin) a tak motorku položil na zem a dal se na útěk. Policisté povolali na pomoc při pátrání po muži další policejní hlídky a rovněž psovoda. Po půl hodinovém pátrání řidiče motocyklu asi 2km od místa, kde zanechal motorku, zadrželi. Řešení případu si od kolegů z cizinecké policie dále převzali vsetínští kriminalisté.
 
Kolegové z cizinecké policie při zadržení muže zjistili, že se jedná o devětadvacetiletého muže z Frenštátu p. R. Tento muž má zákaz řízení až do roku 2017. Podrobil se testu na alkohol, ten byl negativní a dále testu na drogy, který prokázal požití pervitinu, což řidič přiznal. Dále kolegové u muže v tašce našli 7 gramů bílé krystalické látky, zřejmě pervitinu. Že se jedná skutečně o pervitin, budeme stoprocentně vědět až z výsledků expertízy.
 
Kriminalisté muže včera obvinili z tr. činů maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky s trestní sazbou do tří let. Vyšetřování případu není ukončeno, bude pokračovat po obdržení výsledků znaleckého posudku na drogy. 
 
 
4. dubna 2014, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem