Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ze hřiště zmizela toaleta

LOUNY - Škoda byla vyčíslena na čtyřicet tisíc korun. 

Neobvyklou krádež šetří žatečtí policisté. V minulých dnech odcizil neznámý pachatel z fotbalového hřiště v Čeradicích volně odstavenou mobilní toaletu. Její součástí bylo i umyvadlo a vlastní nádrž na vodu. Poškozené firmě tím poberta způsobil škodu za 40 tisíc korun. Ve věci již policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.
 
Vloupání do chatek i rodinných domů
 
Ve středu, v průběhu dne, se dosud nezjištěný pachatel vloupal do zahradní chatky v podbořanské ulici V Tůni. Odcizil travní sekačku, prodlužovací kabel, vzduchovku a kanystr s benzinem. Svým jednáním tak způsobil škodu za bezmála 6 000 Kč.
 
Další neoprávněné vniknutí na cizí pozemek šetřili podbořanští policisté i v tamní Dukelské ulici. Na pozemek rodinného domu tam vnikl dosud nezjištěný poberta, který si přisvojil volně odstavené jízdní kolo v hodnotě 1 500 Kč.
 
Nezvaný host zavítal i do jednoho domu v Malé Černoci. Překonal oplocení pozemku a násilným způsobem se dostal dovnitř. Odnesl si různé elektromotory, kabely a tahací harmoniku. Poškozený škodu vyčíslil na 14 380 Kč.
 
Vloupání na pozemek jedné zahradní chatky v Mostecké ulici v Žatci nahlásila poškozená policistům ve středu ráno. Zjistila, že neznámý zloděj odcizil z chaty prodlužovací kabely, benzinovou motorovou pilu, spací pytle, lůžkoviny a další věci. Vloupal se i do kůlny s nářadím, kde ho zřejmě nic neupoutalo. Oznamovatelka škodu vyčíslila na celkem 4 300 Kč.
 
Policisté šetří vloupání i do jednoho rodinného domu v lounské ulici Jana Želivského. Neznámý poberta tam vnikl z úterý na středu a z kuchyně odcizil mobilní telefon a peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a doklady. Škoda přesahuje v tomto případě tři tisíce korun. 
  
Všechny případy již policisté šetří a po pachateli-ích pátrají.
 
Řídila v době zákazu   
  
Jednatřicetileté ženě z Chomutovska sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť ve středu večer neoprávněně řídila motorové vozidlo. Policisté ji kontrolovali ve Vroutecké ulici v Podbořanech při řízení osobního automobilu zn. Alfa Romeo. Zjistili, že dotyčná má od 8. května 2013 uložen zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 12 měsíců od Městského úřadu v Podbořanech. Podle trestního zákoníku hrozí podezřelé odnětí svobody až na tři roky.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 13. června 2013
 

vytisknout  e-mailem