Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Že se jedná o uniformy policistů, by nejspíš málokdo poznal

BOR – Nahý agresivní muž, který měl celé tělo potřebné bílou barvou, byl pravděpodobně pod vlivem drog.  

     Na borské obvodní oddělení se včerejšího dne krátce po 21:00 hod. dostavila žena, která policisty žádala o pomoc. Uvedla, že se nemůže dostat do bytu pro své věci, neboť se v něm uzamkl její 29letý přítel. Oznamovatelka se domnívala, že je přítel pod vlivem drog, a tak se bála, aby si neublížil.
     Policisté proto vyrazili na místo a marně se snažili s mužem zkontaktovat. Krátce na to uslyšeli z venku nějaký hluk, a tak vyšli před dům, kde uviděli muže – přítele poškozené – který nejprve prokopl část skleněné výplně okna v přízemí domu a poté vylezl na parapet. Muž, který byl nahý a byl od hlavy až k nohám potřený bílou barvou, začal na policisty nesrozumitelně pokřikovat a následně poškodil i druhou část skleněné výplně okna, přičemž si způsobil řezné rány. Policisté proto muže vyzvali, aby svého jednání zanechal a slezl. Ten však na výzvu nereagoval, vzal z okenní římsy plastový květináč a hodil jej směrem k policejní hlídce a oznamovatelce. Následně z parapetu seskočil a běžel k zaparkovanému osobnímu vozidlu, do kterého začal mlátit pěstmi. Hlídka muže opakovaně vyzvala, aby svého jednání zanechal, ten však na nic nereagoval a ve svém počínání pokračoval. Policisté proto použili donucovací prostředky a muže, který se po celou dobu zákroku vzpíral, plival a prskal kolem sebe a na nic nereagoval, zpacifikovali. Hlídka na místo přivolala lékaře, který rozhodl o převozu agresivního muže do nemocnice, ve které byl po ošetření hospitalizován na psychiatrickém oddělení.
     Policisté, kteří zákrok proti agresorovi prováděli, měli silně znečištěný oděv od bílé barvy a od krve pořezaného muže. Kromě toho sami utrpěli drobné oděrky, a tak jim ošetřující lékař doporučil, aby se podrobili zdravotním testům pro případ, že by muž trpěl nakažlivou chorobou.
     Borští policisté se nyní tímto kuriózním případem zabývají.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
21. 3. 2014
 
Odkazy do noveho okna

znečištěné uniformy

znečištěné uniformy 

Detailní náhled

znečištěné uniformy

znečištěné uniformy 

Detailní náhled

znečištěné uniformy

znečištěné uniformy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem