Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ze sklepa odcizil pušku

a další krádeže a zprávy za víkend z okresu Bruntál 

Vulgárně nadával a kopal do dveří
Ve Slezských Rudolticích v pátek 6.3.2009 před domem 19letý mladík pod vlivem alkoholu vulgárně urážel obyvatele domu a ničil vstupní dveře. Na výzvy policistů svého protiprávního jednání nezanechal a tak byl zajištěn. Při dechové zkoušce mu naměřili 2,13 promile alkoholu v dechu a byl eskortován na záchytnou stanici do Opavy k vystřízlivění. Dopustil se přestupku proti veřejného pořádku a majetku. Šetří OOP Město Albrechtice.
  
Rozrazili dveře a napadli ho
Policejní komisař SKPV zahájil 6.3.2009 trestní stíhání 29letého a 31letého muže pro trestné činy výtržnictví, porušování domovní svobody a násilí proti skupině obyvatelů a jednotlivci. Toho se měli dopustit tím, že dne 3.2.2009 v Břidličné bouchali na dveře 48letého muže. Poškozený pootevřel, obvinění kopli do dveří, které rozrazili a vnikli dovnitř. Chytli ho pod krkem a vyhrožovali jemu i jeho rodině napadením a smrtí. Důvodem jejich jednání byly předchozí osobní spory v rodině.  
  
V restauraci vytrhl trezor
V době od 5. do 6.3.2009 v Krnově na nám. Minoritů vnikl dosud neznámý pachatel nezjištěným způsobem do pivnice. Zde vypáčil kovový trezor, ve kterém byla finanční hotovost 80 tisíc Kč, písemné materiály a klíče od výherním hracích automatů. Způsobná škoda činí 83 tisíc Kč.
  
Vloupal se do restaurace a odcizil jednu láhev vodky
Bruntálští policisté šetří vloupání do restaurace na ulici Dukelské v Bruntále. V době od 5. do 6.3.2009 dosud neznámý pachatel rozbil skleněnou výplň okna vstupních dveří a větracího okna. Vnikl dovnitř a z regálu za barovým pultem odcizil litrovou láhev vodky za 320 Kč. Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši 4 320 Kč.
 
Jel rychle a sjel do příkopu
V pátek 6.3.2009 v ranních hodinách mezi obcí Krásné Loučky a Město Albrechtice jel 33letý muž s vozidlem Ford Mondeo a nerespektoval dopravní značení, nepřizpůsobil rychlost vozidla a v pravotočivé zatáčce dostal smyk. Vyjel na pravou stranu, kde se střetl se směrovým sloupkem a následně sjel do silničního příkopu. Při nehodě utrpěla 6letá dívenka lehké zranění. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Způsobená škoda činí 80 tisíc Kč.
 
Kusem betonu rozbil výlohu potravin, odnesl cigarety a alkohol
V Jindřichově ve večerních hodinách dne 6.3.2009 dosud neznámý pachatel rozbil kusem betonu výlohu prodejny potravin a vnikl dovnitř. Z pokladny odcizil finanční hotovost 900 Kč a také vzal 14 krabiček různých cigaret a alkoholu. Svým jednáním způsobil škodu ve výši nejméně 6 tisíc Kč.
 
Jela pod vlivem alkoholu
Dopravní policisté šetřili v sobotu 7.3.2009 nehodu 35leté řidičky, která byla pod vlivem alkoholu a při dechové zkoušce jí naměřili 1,79 promile. K nehodě došlo v obci Jamartice v 00,55 hodin. Žena jela s vozidlem Fiat a vyjela mimo vozovku, kde narazila do dopravní značky a následně do kovových sudů v zahradě domu. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 8 tisíc Kč.
 
Ze sklepa odcizil pušku
Doposud neznámý pachatel vytlačil v době od 6. do 7.3.2009 plechové zajištění sklepního okna dílny v Osoblaze. Odcizil perkusní pušku, kterou měl 28letý majitel opřenou o stěnu pod oknem. Jednalo se o perkusní nekompletní pušku domácí výroby, tzv. předovka, která byla střelby neschopna. Způsobená škoda činí 20 tisíc Kč.
 
V místnosti rodinného domu jen přespal
Dne 7.3.2009 vytlačil 44letý muž okno technické místnosti rodinného domu ve Městě Albrechticích - Burkvízu a vnikl dovnitř. Zde na jedné z matrací přespal a v ranních hodinách odešel pryč. Policisté ho šetřením vypátrali. Muž se doznal a ještě ten den mu bylo sděleno ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu porušování domovní svobody.
 
Odcizil 96 kartonů cigaret a peníze
Ve večerce v Krnově na ulici Mikulášské v době od 7. do 8.3.2009 odcizil pachatel po násilném vniknutí do prodejny 96 kartonů cigaret různých značek. Následně ze zásuvek a plechové krabičky vzal finanční hotovost ve výši přes 5 tisíc Kč. Způsobená škoda činí 39 tisíc Kč. 
   
vrchní inspektor nprap. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem