Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ze sklepa ukradl desítky konzerv

MOST - Nepohrdl ani potravou pro psy a kočky; Kradl v bývalém pracovišti 

 Policejní komisař mostecké policie zahájil trestní stíhání 24letého muže z Litvínova a obvinil ho z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Obviněný měl dle policie ve druhé polovině měsíce února v obci na Litvínovsku vniknout do panelového domu a poté se vloupal do dvou sklepních kójí. Z jedné odcizil dvacet vepřových a hovězích konzerv, dvacet konzerv pro psy, basu s pivem, kabely a nářadí. Poškozený majitel vyčíslil škodu ve výši 2 690 korun. Z druhého sklepa zmizelo konzervované maso pro kočky, nářadí a kabel, vše v hodnotě 1 850 korun. Do domu se lapka vrátil i druhý den, protože všechen lup nepobral. Jeho přítomnost ve sklepě však neunikla jednomu z poškozených, který zloděje vyrušil. Ten na nic nečekal a z domu vyběhl. Při útěku odhodil tašku a vysypal konzervy na zem. Celkem obviněný napáchal škodu za 4 790 korun. Policie ho stíhá na svobodě.


 

Ve  firmě, kde pracoval, odcizil peníze, nářadí, plynovou pistoli a kytary

Mostecká policie zadržela 35letého muže z Mostu a obvinila ho z přečinu krádeže a poškození cizí věci. Podle výsledku šetření kriminalistů měl muž začátkem února vniknout na Mostecku do areálu jedné společnosti, kde kdysi pracoval. V objektu, který dobře znal, se vloupal do budovy a poté vnikl do několika kanceláří a kantýny. Odcizil finanční hotovost, dvě elektrické kytary, plynovou pistoli, elektroniku a různé druhy nářadí, vše v celkové hodnotě 300 tisíc korun. Část lupu prodal neznámým osobám, plynovou pistoli vydal policii a obě elektrické kytary zastavil v jedné mostecké zastavárně, kde je policie zajistila. Obviněný způsobil firmě celkovou škodu ve výši 311 370 korun. Policie obviněného Mostečana stíhá na svobodě. Bude-li odsouzen, hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.


 

Kovové předměty jsou lákadlem pro zloděje

Každý týden mostecká policie vyšetřuje případy krádeží věcí z kovů. Zloději této trestné činnosti kradou nejen ve sklepech, v domech, ale i v lokalitách těžebních společností, na Českých drahách, zahrádkách a v různých firmách. Poškozeným krádežemi způsobují nemalé hmotné škody. Hamerští policisté šetří případ odcizení elektrických kabelů a dalších kovových součástí, které někdo ukradl tento týden ve výtahové šachtě panelového domu v Litvínově. Železné mříže odnesl zloděj ze školní budovy v Mostě. Telefonní automat zmizel v noci na úterý z objektu kulturního domu v Mostě. Škodu za téměř 250 tisíc korun zanechal drahám lapka, který u obce Louka očesal 18 železničních vagónů, ze kterých odcizil různé kovové součástky.


 

Vandalové na dráze ohrožují životy cestujících

Kriminalisté mostecké policie šetří případ poškození obecně prospěšného zařízení. K němu došlo na začátku tohoto týden zřejmě v noční době. Neznámý pachatel v areálu mosteckého vlakového nádraží na několika kolejích úmyslně poškodil drážní zabezpečovací zařízení tím, že rozbil jeho osvětlení. Svým jednáním ohrozil provoz vlakového nádraží tak, že při přehlédnutí tohoto zařízení vlakvedoucím by mohlo dojít ke srážce vlaků a byly by ohroženy životy cestujících a hrozila by i značná škoda na majetku. I v noci na dnešek možná stejný neznámý poberta na kolejišti směrem na obec Obrnice poničil úmyslným jednáním drážní seřazovací návěstidla a ohrozil tak plynulý a bezpečný provoz na dráze.


 

Porušil zákaz řízení a řídil

Policejní inspektor litvínovské policie sdělil podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání ve zkráceném přípravném řízení 35letému muži z Teplicka. Toho včera kontrolovali policisté lomské policejní stanice při řízení osobního vozidla a provedeným šetřením následně zjistili, že motorista má až do letošního srpna vysloven okresním soudem zákaz řízení všech motorových vozidel.


 

Dva řidiči byli pod vlivem drogy

Sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky neminulo 25letého muže a o dva roky mladšího řidiče, oba z Litvínova. Mladšího řidiče policisté kontrolovali v ulici 9. května při řízení vozidla a zjistili, že má pozitivní test na přítomnost drogy. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Rozbor krve pak prokázal přítomnost návykové látky metamfetaminu v těle, kterou byl při řízení ovlivněn. I starší muž za volantem svého vozidla řídil pod vlivem drogy, což při kontrole prokázal nejen provedený test na přítomnost návykových látek, ale i následný rozbor krve a znalecký posudek.


 

Zapomněl na pilu, přišel o ni

Obrničtí policisté pátrají po dvojici neznámých mužů, kteří pravděpodobně včera v obci na Mostecku odcizili před rodinným domkem volně odloženou motorovou pilu. Poškozený muž tam s ní řezal dřevo, když jeho pozornost odvedli štěkající psi v zahradě. Muž se na ně šel podívat a na pilu zapomněl. Když se vrátil, všiml se v dálce neznámých mužů. To však ještě nepostřehl, že mu chybí pila.


 

Nákup si ukryl do batohu, platit nechtěl

Nakupovat za pět prstů přišel včera do jednoho litvínovského supermarketu 32letý muž z Meziboří. Využil nestřeženého okamžiku a ještě v prodejně si do svého batohu ukryl dvě vody po holení a jednu nabíječku s příslušenstvím. Poté zamířil k pokladně, kterou prošel, aniž by něco platil. Jeho jednání neuniklo pozornosti detektivů prodejny, kteří ho zadrželi a poté předali přivolané policii. Ta lapku převezla na policejní oddělení, kde mu s ohledem na jeho kriminální minulost sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Lup v hodnotě 1 tisíc korun byl zajištěn a vrácen zpět do prodeje.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 7. března 2011

vytisknout  e-mailem