Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ze sklepa ukradl i vánoční stromek

ÚO Bruntál - krádeže, úvěrové podvody a jiné zprávy z okresu  

Zloděj očekává tuhou zimu
Vloupání do sklepní kóje a odcizení uskladněných potravin a zavařenin nahlásila majitelka bruntálským policistům v úterý 25.10.2011. Pachatel násilně vnikl z pondělí 24. na úterý 25.10.2011 do jedné ze sklepních kójí v domě na ulici Sladovnická v Bruntále. Odcizil zde různé potraviny a to např. 6 stolních olejů, 11 krabic plnotučného mléka, 8 plechovek mandarinek, 30 vajec, různé víno, cibuli, brambory, česnek a i domácí okurky a marmeládu. Způsobená škoda činí nejméně 2 tisíce Kč.
 
Vloupal se do prodejny
V Krnově na ulici Albrechtická vnikl pachatel násilně přes mříže a dveře do jedné z prodejen. Vytrhl zde zásuvku pokladny a odcizil různé drobné mince v celkové hodnotě 4 tisíce Kč. Pak vzal ještě plastový kbelík a kožené složky, ve kterých byly různými doklady a několik stravenek. Způsobená škoda činí kolem 11 tisíc Kč. 
 
Na žádosti o úvěr uvedla nepravdivé údaje
V těchto dnech obvinil policejní komisař SKPV 42letou ženu z Krnova z přečinu úvěrového podvodu. Je jí kladeno za vinu, že v březnu 2011 v Krnově uzavřela s finanční společností smlouvu o úvěru, kde uvedla nepravdivé údaje týkající se jejich závazků vůči dalším věřitelům a také výši svého měsíčního příjmu. Do smlouvy měla sdělit, že má závazky pouze vůči dvěma finančním společnostem a to v celkové výši 3 875 Kč, ale ve skutečnosti měla mít dluhy u celkem osmi věřitelů a to v celkové výši přes půl milionu. Do kolonky týkající se měsíčních příjmů měla uvést příjem o 825 Kč vyšší, než byla skutečnost. Na základě těchto skutečností jí byl schválen úvěr ve výši 25 tisíc Kč, ze kterého uhradila do současné doby pouze tři splátky.
 
Náruživý kuřák
Během nočních hodin z 24.10.2011 na 25.10.2011 vnikl dosud neznámý pachatel v obci Edrovice ( na Rýmařovsku ) do místní prodejny na ulici Julia Fučíka. Rozbil skleněnou výplň vstupních dveří a následně se dostal do objektu. Uvnitř rozbil další dveře, které vedou přímo do obchodu. Uvnitř se pachatel cíleně zaměřil pouze na cigarety, ostatní druhy zboží ho nelákaly. Odnesl si přes 800 krabiček cigaret různých značek v přesahující 55 tisíc Kč. Poškozením zařízení způsobil škodu kolem 3 tisíc Kč.
 
Zmizel kultivátor o váze 200 kg
Krádež zemědělského kultivátoru šetří bruntálští policisté v Andělské Hoře. Dosud neznámý pachatel vnikl na pozemek majitele a odcizil železný zemědělský kultivátor o váze 200 kg. S sebou vzal ještě i čtyři kultivační brány o celkové hmotnosti 120 kg. Způsobená škoda činí 10 tisíc Kč.
 
Zřejmě se vybavuje na vánoční svátky
Škodu kolem 16 tisíc Kč způsobil prozatím neznámý pachatel majiteli v Krnově v domě na ulici E. Hakena. V době od 15.1.2011 do 26.10.2011 vnikl do sklepních prostor domu a odstranil zámek na sklepní kóji. Dostal se dovnitř a odcizil automat na kávu, dva posilovací stroje, porcelánové soupravy, malířské barvy Primalex a dokonce i umělý vánoční stromek - imitaci jedle.
                                                                                              
 komisař por. Bc. Tušková Pavla
 pisbr@mvcr.cz
27.10.2011

vytisknout  e-mailem