Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ze sklepa ukradl mikulášské balíčky

MOSTECKO - Čtyřikrát vyrazil na krádeže do suterénu domů, odnesl tři kola, nářadí, při poslední výpravě skončil v cele. 

Ze sklepů ukradl tři kola, nářadí i dárkové mikulášské a vánoční balíčky
Policisté hlídkové služby vyjeli minulý týden na základě oznámení do ulice v části Podžatecká ve večerních hodinách kvůli podezřelému hluku ve sklepě v obytném domě. Po příjezdu na místo vyběhl z pozemku u domu muž, kterého hlídka zadržela. Prohlídkou sklepních prostor policisté zjistili, že došlo k násilnému vniknutí do dvou sklepních kójí, odcizit věci podezřelý již nestačil a skončil v policejní cele. Provedeným následným šetřením bylo zjištěno, že muž má mít na svědomí další tři vloupání do domů ve starší zástavbě z minulého týdne. Za lupem chodil v nočních hodinách a dovnitř objektů se dostával po násilném překonání vstupních dveří. Poté v suterénech překonával uzamčené kóje a sklepní místnosti. Z nich měl odcizit tři jízdní kola, hodilo se mu i různé nářadí, brusle a v jednom případě si měl odnést i 100 dárkových balíčků s různými sladkostmi a trvanlivými výrobky určené na Mikuláše a Vánoce. Celkem měl podnikavec napáchat škodu vyšší než 200 tisíc korun. Odcizené věci policisté nezajistili, ty měl muž údajně prodat náhodným zájemcům i známým. Vyšetřovatel mostecké policie nyní obvinil z přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody 31etého muže z Mostu a státnímu zástupci podal podnět na vazební stíhání. Muž byl ze zadržení o víkendu propuštěn a je stíhán na svobodě. Už v minulosti byl za obdobné jednání odsouzen. Za výše uvedené krádeže mu nyní hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

I s pěti zákazy řízení seděl za volantem vozu
Na štíru s dodržováním zákonů je evidentně 23letý muž z Mělnicka. Toho o víkendu v ulici Rudolická kontrolovala hlídka poté, co nesprávně zaparkoval. Policisté následným šetřením zjistili, že mladý motorista nemá až do roku 2023 za volantem co dělat, neboť má celkem pět vydaných zákazů řízení všech motorových vozidel od různých soudů i městských úřadů. Policisté mosteckého obvodního oddělení motoristovi sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Potřeboval peníze, tak šel krást
S nepoctivým úmyslem vstupoval o víkendu do jednoho mosteckého supermarketu 34letý muž z Mostu. V oddělení s cukrovinkami si vybral celkem 35 kusů čokolád od dvou výrobců a ty ještě mezi regály měl ukrýt do batohu s cílem je odcizit. Jeho plán mu však nevyšel. Jeho počínání odhalil tamní detektiv prodejny a podezřelého při odchodu z obchodu zadržel. Lup v hodnotě 1 136 korun byl zajištěn a vrácen nepoškozený zpět do prodeje. Výtečník skončil na policii. Jak se ukázalo, už v minulosti se dopouštěl krádeží a z výkonu přišel loni. Policejní inspektor Mostečanovi sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který ho může soud potrestat až tříletým odnětím svobody.

nprap. Ludmila Světláková
Most 16. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem