Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ze skříněk sebral nářadí

CHOMUTOV - Objasněná loupež, Využili zmatku při placení.... 

Ze skříněk sebral nářadí
Do areálu výrobní firmy v Kadani vnikl neznámý zloděj. Do skladu se dostal neuzamčenými dveřmi a odtud pak přešel do přilehlé výrobní haly. Z uzamčených plechových skříněk odnesl různé druhy nářadí za téměř 48 tisíc korun. Z této krádeže obvinili policisté 28letého muže z Klášterce nad Ohří. Pachatel se k vloupání přiznal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Objasněná loupež
Dva dny před koncem loňského roku přišli do kadaňské herny dva muži. Po obsluze nejdříve požadovali rozměnit peníze ke hraní na automatech. Následně jeden z nich vnikl za barový pult a muže začal napadat. V útocích pokračoval i před budovou baru, kde se do potyčky zapojil i náhodný svědek. Oba pachatelé pak z místa utekli. Poškozenému se nic neztratilo, neutrpěl ani žádné vážné zranění. Policisté zadrželi dva muže ve věku 42 a 61 roků, kteří mají skutek na svědomí. Obvinění z loupeže si převzali a po výslechu skončili v policejní cele, neboť byl podán vrh na jejich vzetí do vazby.  Na příkaz státního zástupce byli muži ze zadržení propuštěni, vyšetřování případu nadále pokračuje na svobodě.   
 
Využili zmatku při placení
36letý muž se svou 19letou společnicí, oba z Ústí nad Labem, odcizili v kláštereckém marketu zboží. Naložili si plný nákupní košík, při placení ale předstírali, že nemají platební kartu. Pokladní nezbylo nic jiného než zboží stornovat. Vzniklé zmatky využila žena k tomu, že část zboží uschovala do své kabelky, pak z obchodu odešli. Ještě téhož dne přejeli do stejného marketu v Jirkově, kde se zachovali stejně. Když však chtěli prodejnu opustit, zadrželi je pracovníci ostrahy. Policejní komisař pachatele obvinil z trestného činu krádeže.
 
Zloděj řádil na střeše
Na chomutovském sídlišti vnikl neznámý pachatel do panelového domu. Překonal zámek, kterým byl zajištěn poklop vedoucí do strojovny výtahu a vnikl dovnitř. Odcizil různé kabely a nářadí. Pak vnikl na střechu sousedního domu a z výtahové strojovny opět odcizil kabeláž a nářadí. Poškozená firma vyčíslila škodu na 92 tisíc korun. Po pachateli pátrají policisté.
 
Vykradl auto
Čtvrtý den letošního roku se kdosi vloupal do zaparkovaného vozidla v Klášterci nad Ohří. Na parkovišti před místním marketem zloděj vnikl do vozidla Citroen BX a odcizil autorádio, reproduktory, nářadí v plastovém boxu a riflovou bundu. Policisté zjistili, škodu za téměř 12 tisíc korun má na svědomí 27letý místní obyvatel. Obvinění z krádeže si již převzal, nyní probíhá další vyšetřování.
 
Zaměřil se na chodbové osvětlení
Jirkovští policisté pátrali po totožnosti zloděje, který v domech ve Studentské ulici kradl osvětlení. Kdosi se dostal vstupními dveřmi do panelového domu a odcizil kryty s fotobuňkou ke svítilně a osvětlení s krytem. Stejně se zachoval hned po několik následujících dní, kdy se na místo vrátil. Krádeže zopakoval i v sousedních vchodech. V tomto případě přibral i chodbová světla s pohybovými čidly. Při svém jednání stihl poškodit ještě elektroinstalaci a dvoje vchodové dveře. Celková škoda se vyšplhala na 12 tisíc korun. Za uvedené krádeže se bude zodpovídat 40letý Jirkovák. Muži nevadilo, že byl v roce 2010 za krádeže potrestán chomutovským soudem a od karlovarského soudu odcházel za krádeže dokonce s podmínkou.
 
24. ledna 2011
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem