Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ze sloupu elektrického vedení vzal profily

Bruntál - peníze má, ale zboží nedodal a další zprávy 

Ze sloupů elektrického vedení vzal ocelové profily
Hornobenešovským policistům oznámil v těchto dnech 35letý muž krádež profilů ze sloupů elektrického vedení. V době od 12.12.2009 do 12.7.2010 dosud neznámý pachatel v Horním Benešově odšrouboval z pěti sloupů vysokého napětí ocelové příčky profilů. Způsobená škoda činí 40 tisíc Kč. Elektrické vedení není porušeno a ani statika sloupu nebyla narušena.
 
Vzal peníze, ale zboží nedodal
Z trestných činů podvodu a zpronevěry byl v pondělí 19.7.2010 obviněn policejním komisařem 28letý muž. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že jako zaměstnanec firmy s nábytkem dne 28.8.2009 vyinkasoval v Břidličné od poškozené zálohu ve výši 36 tisíc Kč na nákup kuchyňské linky. Na peníze vydal příjmový pokladní doklad, převzal hotovost, kterou však do firmy neodvedl a ponechal si ji pro svou potřebu. V souvislosti se stejnou zakázkou převzal o několik dní později od poškozených manželů další zálohy v celkové výši 14 tisíc Kč na nákup digestoře. Zboží nakoupil, ale zcela jiných rozměrů, tak si ho následně odvezl. I přes opakované urgence do dnešních dnů manželům peníze nevrátil a zboží nedodal. Způsobená škoda činí 50 tisíc Kč. 
 
Bralo se nářadí i míchačka
Policisté šetří dva případy krádeže pracovního nářadí.
            - v Bruntále na České ulici v době od 20.6. do 16.7.2010  dosud neznámý pachatel vnikl do kůlny v zahrádkářské kolonii. Odcizil stavební míchačku a set zahradního nábytku. Způsobená škoda činí kolem 11 tisíc Kč.
            - další pracovní nářadí odcizil neznámý pachatel  v době od 17. do 19.7.2010 z vozidla Suzuki, které bylo zaparkováno v Rýmařově na ulici Máchova. Vzal elektrickou vrtačku, kladivo a silikonovací pistoli. Svým jednáním způsobil majiteli škodu přes 11 tisíc Kč. 
                                                       
                                                                      
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem