Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ze statistiky dopravních nehod za červen a první poletí

CHOMUTOVSKO - U dvou z červnových nehod sehrál roli alkohol. 

Počet dopravních nehod v okrese Chomutov se v červnu zastavil na čísle 149 a o 17 tak převýšil stejný měsíc loňského roku. Jedna z nehod, které se staly v uplynulém měsíci, měla bohužel ten nejtragičtější následek, když účastník nehody přišel o život. Kromě toho se během června sedm osob při nehodách těžce zranilo, lehce zraněných bylo 19. Finanční škody byly vyčísleny na 5,3 milionu korun. Na pokutách viníci zaplatili 53 tisíc korun.

Řidiči motorových vozidel měli na svědomí 116 nehod, dalších 8 střetů zapříčinili řidiči nemotorových vozidel a dvacetkrát byl zaznamenán střet se zvěří. Mezi další příčiny se zařadily například technická závada vozidla (2x) anebo závada komunikace (1x).

Nejčastěji se bouralo v důsledku nesprávného způsobu jízdy (82x), dále kvůli nedání přednosti (23x) a nepřiměřené rychlosti (17x). Ovlivnění alkoholem policisté při šetření červnových nehod zjistili ve dvou případech.

Během prvního pololetí tohoto roku byli policisté přivoláni k 761 dopravním nehodám. V jejich důsledku zemřeli tři lidé, těžce zraněno bylo 21 účastníků nehod, lehká zranění utrpělo 95 lidí. Škody byly celkově vyčísleny na téměř 34 milionů korun. Policisté uložili viníkům nehod pokuty v celkové částce 276 tisíc korun. Alkohol u některého z účastníků dopravní nehody byl zjištěn jednadvacetkrát.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 1. července 2021

vytisknout  e-mailem