Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ze stavby zmizelo lešení

LOUNY - Škoda se odhaduje na 150 tisíc korun... 

Lounští policisté šetří krádež haki lešení, které zmizelo z rozestavěné budovy v Postoloprtské ulici v Lounech z pondělí na úterý. Dosud neznámý pachatel překonal násilným způsobem závoru vedoucí na pozemek stavby a část pletiva, které bránilo vstupu do budovy, a poté z objektu odcizil železné lešení, stavební kolečko a žebříky. Způsobenou škodu vyčíslila poškozená společnost na 150 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení, po pachateli pátrají.

Krádež auta a pokus odcizení

Z úterý na středu řádil v ulici Volyňských Čechů v Žatci dosud neznámý pachatel. Svoji pozornost zaměřil na zaparkovaná vozidla. Poté, co nezjištěným předmětem rozbil trojúhelníkové okno u osobního automobilu zn. Škoda Fabia a vnikl dovnitř, se jej pokusil odcizit. Poškodil spínací skříňku a okolní plasty, ale jeho plán mu nevyšel. Na tomto vozidle způsobil svým počínáním škodu za 9 000 Kč. Přibližně ve stejnou dobu byla z parkoviště před panelovým domem v téže ulici odcizena Škoda Octavia. Spolu s tímto vozidlem zmizely i v ní uložené věci, čímž se celková škoda zvýšila a činí bezmála 120 tisíc korun. Policisté již v obou případech zahájili úkony trestního řízení a po pachateli či pachatelích a odcizeném vozidle pátrají.

Poškodil výlohy zlatnictví

Dvě skleněné výplně výloh u jedné prodejny zlatnictví v Lounech poničil v minulých dnech dosud nevypátraný poberta. Na jedné udělal vryp a druhou poškodil úderem nezjištěným předmětem. Dovnitř se však nedostal. Svým jednáním způsobil škodu za 40 000 Kč. Policisté věc šetří jako přečin poškození cizí věci.

Krádež věcí z auta

Zaparkované osobní vozidlo za plotem jednoho rodinného domu v obci Bezděkov na Žatecku přilákalo v minulých dnech zloděje. Ten v nočních hodinách oplocení jednoduše přelezl a z nezajištěného auta odcizil mobilní telefon, platební kartu, občanský a řidičský průkaz a další doklady poškozeného. Způsobenou škodu vyčíslil majitel na bezmála 10 000 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Další zprávy vyjdou až v pondělí 3. října 2011.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 29. září 2011

  

vytisknout  e-mailem