Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Ze staveniště u dálničního mostu mizel železný materiál

BŘECLAVSKO: Policisté zadrželi osádku vozidla přímo při činu.  

Břeclav - Opravdu „povedená“ trojice se skrývala za krádežemi železného materiálu, který postupně mizel ze staveniště v blízkosti dálničního mostu v Břeclavi. O víkendu jsme přijali oznámení od pracovníků provádějící rekonstrukci mostu, že postrádají matice, čepy, trubky a další součástky. Vzniklá škoda se pohybovala v řádech desetitisíců.

Policisté z místního obvodního oddělení se začali události intenzivně věnovat a nepodcenili žádnou maličkost. Kromě prvotního ohledání místa činu a zajištění stop, provedli kontrolu sběrných surovin a v břeclavské třídírně odpadů se jim podařilo zajistit odevzdaný materiál, který přesně odpovídal popisu odcizených věcí. Operativní šetření přineslo zanedlouho další výsledek – kolegové přistihli v neděli podvečer osádku osobního vozidla Škoda Pick-Up, jak ze staveniště odváží opět várku železného materiálu…
 
Na policejní stanici tak putoval padesátiletý řidič se svojí přítelkyní a dalším kumpánem. Jak se ukázalo, první krádeže se dopustila jen partnerská dvojice, ale k další výpravě si přizvali svého známého. Celé vyšetřování neskončilo pouze u odcizeného materiálu. Řidič totiž sedl za volant v době, kdy má soudem vyslovený zákaz řízení a navíc byl ve značně podnapilém stavu. Při provádění dechové zkoušky se na displeji objevil výsledek přes 2 promile!
V současné době probíhají další úkony trestního řízení. Padesátiletému muži již bylo sděleno podezření z přečinů: krádeže, maření výkonu úředního rozhodnutí a také ohrožení pod vlivem návykové látky. Jeho přítelkyně a další spolupachatel se budou zpovídat z přečinu krádeže. Pro doplnění zbývá dodat, že při prvním odcizení vznikla poškozeným firmám škoda přes 100 tisíc a při následné 32 tisíc korun.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 16. června 2015

krádež most.mp3

vytisknout  e-mailem