Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ze zahrady zmizely brambory

LITOMĚŘICE – Zloděj sklidil úrodu pod Košťálovem  

 

Ze zahrady zmizely brambory
Dva sváteční dny využil lapka ke krádeži zemědělských plodin v zahrádkářské kolonii u Třebenic pod Košťálovem. Rozpletl drátěný plot a vnikl na zahradu, kde z šesti řádků vybral brambory v hodnotě 2 000 Kč. Jedná se o první krádež brambor. Jelikož zloděj brambory neodcizil ve volném terénu ale z oplocené zahrady, policie případ šetří jako podezření z přečinu krádeže vloupáním. V minulých týdnech bylo pěstiteli oznámeno na Litoměřicku pět krádeží česneku, který zmizel ze zahrad a políček. Ve všech případech byla škoda vyšší než 5 000 Kč.
 

Lapka na zahradě
Během noci z pondělka na úterý vysadil v Předoníně zloděj vjezdové brány na pozemku, a poté si odtud odnesl devět kovových silnostěnných tyčí, klubko železného drátu o hmotnosti 60 kg a vodní čerpadlo. Majiteli pozemku krádeží vloupáním způsobil škodu 23 000 Kč. Čelí podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody.
 

Pro kov si přišel přímo do sběrny
Většina pachatelů, kteří se zaměřují na krádeže kovových předmětů, si shánějí úlovek na zahradách, kůlnách, na stavbách a různých místech, kde lze kovové předměty nalézt. Jeden z nich však zamířil mimo provozní dobu přímo do sběrny druhotných surovin. Na začátku pracovního týdne vnikl v nočních hodinách za použití násilí do skladiště druhotných surovin v Křešicích. Zde pak odcizil 2 800 kg železa, 88 kg mědi, 40 kg hliníku, 60 kg antikora, 69 kg mosazi a 300 kg elektromotorů. Celková škoda vzniklá krádeží vloupáním do objektu sběrných surovin v Křešicích u výkrmny byla stanovena na necelých 36 000 Kč.

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 7. července 2011
 

vytisknout  e-mailem