Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Ze závor zmizelo litinové závaží

BŘECLAVSKO: Čtyři kusy si pachatel odvezl. 

Kobylí - Policisté z Obvodního oddělení Hustopeče šetří krádež, která se stala na železničním přejezdu u obce Klobouky. Pachatel si tentokrát přijel pro litinová závaží. Ta byla připevněna na závorách. Celkem odmontoval čtyři kusy a odtahal tak dvě stě kilogramů litiny. Každé závaží vážilo kolem padesáti kilogramů. Vzniklá škoda se dostala na částku 30 tisíc korun.

Krádeže na železnici nejsou výjimečné. Policisté na Břeclavsku se s nimi setkávají poměrně často. Pachatelé se zaměřují hlavně na měděné kabely, rozebírají trafostanice a přisvojují si vše, co je ze železa. Neberou zřetel ani na to, že mohou způsobit závažné poruchy na trati a ohrozit tím zdraví či životy cestujících.
O tom, že pachatelé vůbec nedomyslí své jednání, svědčí i případ z předloňského roku. Policistům se podařilo zadržet muže, který postupně rozebíral trať vedoucí z Velkých Pavlovic do Bořetic. Odmontoval přes 600 šroubů, kterými byly připevněny kolejnice a hrozilo vykolejení vlaku. Kromě krádeže byl obviněn i z obecného ohrožení.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 24. ledna 2013
železnice.wav
 
 
 

vytisknout  e-mailem