Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

ZEBRA na Karvinsku

KARVINSKO - policisté připomínali dětem, jak správně přecházet vozovku 

Od pondělí 4. do 8. dubna se skupina tisku a prevence Karviná tradičně zapojila do  celorepublikové dopravně preventivní akce s názvem ,,Zebra se za Tebe nerozhlédne!“. Preventisté společně s dopravním policisty dohlíželi na správné přecházení dětí přes přechody pro chodce poblíž základních škol v Orlové, Karviné a Českém Těšíně. Celá akce byla zpestřena v Českém Těšíně přítomností Krajského koordinátora BESIP pro Moravskoslezský kraj panem Pavlem Rakusem. 

Dětem byly nejprve kládeny otázky týkající se jejich bezpečnosti právě při přecházení silnice cestou do školy a ze školy. Odpovědi dotázaných byly překvapivě v mnoha případech správné. Všem byly poté poskytnuty rady, týkající se samozřejmě jejich bezpečnosti v silničním provozu a bylo jim rovněž vysvětleno, jak zlepšit jejich vidětelnost pro řidiče na cestách používáním fluoresceních a reflexních doplňků. 

Každému, kdo byl osloven, byl předán malý dárek ve formě pexesa, omalovánek, zápisníčků a reflexních doplňků. Dle reakce dětí, jim tato akce nejen zpestřila ranní cestu do školy, ale byla pro ně zejména poučná.

Součástí této akce byly v tomto týdnu rovněž besedy v základních školách okresu Karviná zaměřené na BESIP pro nejmenší žáky.   
 

nprap. Bc. Gabriela Raiskupová
skupina tisku a prevence Karviná

vytisknout  e-mailem