Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zebra na Novojičínsku

Zebra se za nikoho nerozhlédne! 

Také novojičínští policisté se v prvních zářijových dnech zapojili do dalšího ročníku celorepublikového projektu Zebra se za tebe nerozhlédne, který je pořádán ve spolupráci se Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra ČR. 
Projekt je zaměřen nejen na kontrolu dodržování pravidel bezpečného přecházení vozovky, ale také na odbourání mýtu o absolutní přednosti chodců na přechodech pro chodce. Akce je zaměřena zejména na děti a bezpečné přecházení silnice. Protože vstupem na silnici bez rozhlédnutí člověk riskuje vlastní život.
Kontroly u přechodů probíhají zejména v blízkosti škol. Kontroly se týkají nejen dětí, ale i dospělých. Veřejnost budeme upozorňovat, že tuto dopravně preventivní akci provádíme v různých městech našeho okresu a navíc ji spojujeme i s běžnou dopravně bezpečnostní akcí zaměřenou na další povinnosti účastníků silničního provozu, tedy i řidičů.
Novojičínští policisté i městští strážníci se zaměří v prvních zářijových dnech mezi sedmou a osmou hodinou ráno svou pozornost především do okolí škol. Prvňáčci i žáci vyšších ročníků tak jdou do lavic pod zvýšeným dozorem. Děti mívají po návratu z prázdnin trochu problém s adaptací na běžný nejen městský a dopravní život. K tomu, aby takovéhle, poprázdninové zasnění, nezaplatil některý ze školáků zdravím nebo životem, přispěje i opatření policie, která v prvním školním dni vysílá do ulic několik desítek policistů.

V úterý 1. září byly pod dozorem policistů přechody u Základní školy v Hodslavicích a na autobusovém nádraží v Odrách a samozřejmě i další přechody na Novojičínsku. Ve středu 2. září pak v Kuníně a na ulici Místecké v Příboře. Také ve čtvrtek se policisté zaměří na přechody v blízkosti základních škol v Kopřivnici.

Děti, které budou znát a navíc umí použít pravidla správného přecházení, dostanou od policistů malý dárek. Někteří si tak odnesou kartičku se zebrou, omalovánky, nálepky nebo třeba rozvrh hodin.

Fotogalerie zde: foto1   foto2   foto3   foto4   foto5   foto6    foto7  foto8   foto9   foto10   foto11

vytisknout  e-mailem