Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zebra odstartovala v Rokycanech

Prevence tentokrát zaměřena na bezpečnost chodců 

Avizovaná dopravně preventivní akce policistů Zebra se za Tebe nerozhlédne, jejímž hlavním parnerem je opětovně Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra, se dnes rozjela v Rokycanech. Policisté budou během celého týdne dohlížet na bezpečnost chodců, zejména dětí, u přechodů pro chodce.
Hlavním cílem této akce je posílení zásad pro správné přecházení vozovky. Malí i velcí chodci jsou upozorňováni na důležitost výběru správného místa pro přecházení, navazování očního kontaktu s řidičem, na úskalí spojené s brzdnou dráhou vozu, na nebezpečné přecházení více jízdních pruhů v komunikaci a v neposlední řadě i na závažné následky při střetu vozidla s chodcem.
Oslovení chodci si budou moci zásady bezpečného přecházení připomenout i v budoucnu, jelikož z rukou policistů obdrží drobné upomínkové předměty od shora zmiňovaného hlavního partnera.
V návaznosti na "venkovní" akce u přechodů pro chodce bude uskutečněna i beseda s malými školáčky. Příští týden budou na dané téma besedovat s dopravními policisty děti z rokycanské  Základní školy TGM. 
 

nprap. Jana Tomková
4.4.2011

vytisknout  e-mailem