Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

"Zebra" opět dohlížela na děti, tentokrát na Liberecku a Jablonecku

LIBEREC, JABLONEC N/NISOU - V době od 3. do 7. dubna 2017 probíhala na území celého Libereckého kraje dopravně preventivní akce "Zebra se za Tebe nerozhlédne". 

6
 

V uplynulém týdnu od 3. do 7. dubna probíhala na území celého Libereckého kraje celorepubliková dopravně preventivní akce "Zebra se za Tebe nerozhlédne!" 

Tento celorepublikový projekt je Policejním prezidiem realizován již od roku 2007, vždy na počátku školního roku a následně v jeho druhé polovině. Tentokrát na děti "Zebra" dohlížela v období před velikonočními svátky.  Akce probíhá za podpory Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra České republikyBESIP Ministerstva dopravy České republiky.
 

Preventivní akce je zaměřena zejména na děti, které patří mezi jednu z nejohroženějších skupin obyvatel. Děti bývají velmi zranitelné a k mnoha dopravním nehodám dochází zcela zbytečně, v důsledku jejich nepozornosti, či nedisciplinovanosti. Zároveň mají děti zcela jiné vnímání a odhad než dospělí, a proto je na místě jejich návyky, dovednosti a znalosti neustále upevňovat a prohlubovat. V době velikonočních svátků čekají děti také krátké prádniny, a proto již bývají celé natěšené mnohdy nepozorné a nesoustředěné, neboť jsou již myšlenkami zcela jinde. Policisté kladou důraz na jejich správné přecházení, připomínají jim stále znovu správné návyky a doplňují jejich znalosti. Dbají na to, aby jejich cesta do školy a ze školy byla bezpečná. 

13
V uplynulém týdnu se  mohly děti s dopravními policisty a policistkou z oddělení tisku a prevence setkat na přechodech pro chodce před Základní školou Husova v Liberci, a dále také u Základní školy Liberecká v Jablonci nad Nisou. Na stanovišti byl přítomen i krajský koordinátor regionálního pracoviště BESIP pan Miroslav Klásek. S dětmi diskutovali na téma správné chování v silničním provozu a také je zároveň upozorňovali na fakt, že ne vždy mají před řidiči absolutní přednost. Za přítomnosti policistů a policistek si mohly děti samy vyzkoušet správné přecházení a nakonec byly krajským koordinátorem BESIPU a policistkou odměněny drobnými dárky v podobě reflexních prvků, rozvrhů hodin, záložek a notýsků - úkolníčků s radami, jak správně přecházet vozovku. Nebyla to však jediná místa, kde na děti dohlížela "Zebra". Do akce se zapojili nejen dopravní policisté z celého kraje, ale také mnoho policistů z pořádkové služby. 



16
V rámci akce proběhly již některé semináře na dopravní tematiku na vybraných základních školách na Jablonecku, například na Základní škole Vrkoslavice a dále ještě proběhnou i na Liberecku, například na Základní škole Kaplického. 


11.4.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem