Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zebra se za tebe nerozhlédne

Policisté právě skončili preventivní akci.  

 Dnešního dne končí celorepubliková preventivní akce s názvem „Zebra se za tebe nerozhlédne“. Desítka policistů z preventivně informačního oddělení společně s dopravními policisty vždy ráno mezi půl osmou a půl devátou a poté mezi jednou a druhou hodinou odpoledne působili u vybraných přechodů pro chodce na různých místech metropole, kde se zaměřili na správné přecházení vozovky a všeobecně na dodržování pravidel silničního provozu, zejména však dětmi.
 
Dnes byli pražští preventisté na křižovatce ulic Slavíkova a Ondříčkova na Praze 2, kde se zaměřili obzvláště na děti mířící do základních škol. Desítka školáků si stručně připomněla zásady správného přecházení a obdržela drobné dárky, které věnovala Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR.
 
Podle statistik zavinilo během letošního ledna a února na území hlavního města Prahy 34 chodců dopravní nehodu, z toho v pěti případech šlo o zavinění ze strany dětí. Za loňský rok pak zavinilo dopravní nehodu 262 chodců a z toho bylo 50 dětí.
 
Policisté během této akce zaznamenali neukázněnost především ze strany dospělých chodců, kteří většinou na poslední chvíli dobíhali mimo přechod autobus nebo tramvaj a riskovali tak střet s vozidlem. V jednom případě uložili dopravní policisté blokovou pokutu ve výši dva a půl tisíce korun řidiči vozidla, který nedal přednost na přechodu pro chodce mladé dívce. Ta však při přecházení přes přechod telefonovala, řádně se nerozhlédla a vozidla jedoucího zprava si nevšimla.
 
Více o akci "Zebra se za tebe nerozhlédne" naleznete zde:
http://www.policie.cz/clanek/zebra-je-opet-tady-659762.aspx
Týden se „zebrou“ dnes končí
 
 
nprap. Jana Rösslerová 8. 4. 2011

vytisknout  e-mailem