Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Zebra se za Tebe nerozhlédne

HAVLÍČKOBRODSKO: Policisté oslovili malé chodce v obci Okrouhlice 

Tak jako v minulých letech i v letošním prvním záříjovém týdnu probíhá zvýšený dohled policistů nad bezpečností chodců v silničním provozu a to zejména u vybraných základních škol a na přilehlých přechodech pro chodce a to zejména v dopoledních hodinách. Součástí záříjové bezpečnostně preventivní akce je podzimní kolo celorepublikového projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne! “

Smyslem projektu je preventivně působit na chodce a další účastníky silničního provozu, zejména při osvojování pravidel bezpečného přecházení vozovky a odbourávání mýtů o absolutní přednosti chodců na přechodech pro chodce.


Na Havlíčkobrodsku akce proběhla ve středu 5.9. v ranních hodinách v obci Okrouhlice za účasti policistů dopravního inspektorátu, preventivně informační skupiny i krajského koordinátora prevence. Policisté zastavovali zejména malé chodce. Většina dětí pak na otázky, týkající se bezpečného přecházení, odpovídala správně. Od policistů děti obdržely drobné dárky s dopravní tématikou. Krajský koordinátor prevence dětem rozdal reflexní vestičky.


Od počátku ledna do konce srpna letošního roku vyšetřovali policisté 18 dopravních nehod s účastí chodců, u třetiny těchto nehod byli viníkem chodci. Při jedné dopravní nehodě na následky zranění chodkyně zemřela, dva chodci utrpěli těžká zranění a 14 jich bylo zraněno lehce.


por. Bc. Jana Mazourová, komisař
6.9. 2012
 

Odkazy do noveho okna

Zebra 5.9.

Zebra 5.9. 

Detailní náhled

Zebra 5.9.-I

Zebra 5.9.-I 

Detailní náhled

Zebra 5.9.-II

Zebra 5.9.-II 

Detailní náhled

Zebra 5.9.-III

Zebra 5.9.-III 

Detailní náhled

Zebra 5.9.-IV

Zebra 5.9.-IV 

Detailní náhled

Zebra 5.9.-V

Zebra 5.9.-V 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem