Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

"Zebra se za Tebe nerozhlédne"

KRAJ - Dopravně preventivní akce proběhne již tradičně 1. týden v září. 

Již tradičně první týden školního roku pořádá Policie ČR za podpory Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra České republiky celorepublikovou dopravně preventivní akci s názvem „Zebra se za Tebe nerozhlédne!“. Na silnicích Libereckého kraje akce odstartuje 1. září a potrvá do 5. září 2014.

Cílem této celorepublikové akce je preventivní působení na chodce při kontrole dodržování pravidel pro přecházení pozemních komunikací a odbourání mýtu o absolutní přednosti chodců na přechodech pro chodce. Akce proběhne ve všech okresech kraje: na Liberecku, Jablonecku, Českolipsku a na Semilsku. Do akce se zapojí policisté z Oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje ve spolupráci s dopravními policisty z jednotlivých územních odborů, kteří chodcům připomenou, jak se mají chovat v silničním provozu. Policisté budou vykonávat zvýšený dohled na rizikových přechodech pro chodce v obcích a městech, především u základních škol, a to vždy v době od 07:00 do 08:00 a dále v odpoledních hodinách. Na stanovištích budou přítomni taktéž krajští koordinátoři BESIP. V tomto týdnu budou probíhat taktéž přednášky ve školách na téma bezpečnost v silničním provozu.

ViewImage
Zebra radí:
- Vozovku přecházej na přehledném místě, pokud je v blízkosti přechod pro chodce, použij ho!
- Do vozovky smíš vstoupit po bezpečném rozhlédnutí.Pravidlo zní: 3x se rozhlédni: vlevo, vpravo, vlevo a rychle přejdi!
- Vždy si počínej tak, aby řidič měl šanci zastavit vozidlo před přechodem pro chodce!
- Do vozovky vstupuj, až když vozidla bezpečně zastaví, nikdy nevbíhej před jedoucí vozidla.
 
Pro děti jsou připraveny dárky, které poskytla pro tyto účely Zdravotní pojišťovna MV.
 
por. Jana Světlá DiS.
1. 9. 2014

vytisknout  e-mailem