Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zebra se za tebe nerozhlédne

V období od 4. dubna – do 8. dubna proběhla na území Prahy preventivní akce zaměřená na bezpečnost chodců v silničním provozu  

Celorepubliková dopravně preventivní akce „Zebra se za tebe nerozhlédne“ proběhla letos již desátým rokem. Preventisté z Oddělení tisku a prevence společně s dopravními policisty, v ranních a odpoledních hodinách působili u vybraných přechodů pro chodce v blízkosti základních škol. Na těchto stanovištích se zaměřili zejména na dodržování pravidel a bezpečné přecházení. Jejich hlavní cílovou skupinou byli především školáci, kterým policisté vysvětlovali zásady bezpečného pohybu v silničním provozu.  

Pro malé chodce, kteří dodrželi všechny zásady bezpečného přecházení, měli policisté připraveny preventivní materiály od partnerů akce, kterými jsou BESIP Ministerstva dopravy a Zdravotní pojišťovna MV ČR.

V průběhu měsíce dubna se policisté na tuto problematiku zaměří při své přednáškové a besední činnosti na základních a středních školách, kde je o toto téma stále větší zájem.

 

 

por. Bc. Ladislav Beránek – 14.4 2016

vytisknout  e-mailem