Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zebra se za tebe nerozhlédne

Jihočeský kraj - Jak správně přecházet po přechodu budou v příštím týdnu radit veřejnosti policisté. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V příštím týdnu zavítá, jako každý rok, i do Jihočeského kraje dopravně preventivní projekt " Zebra se za Tebe nerozhlédne", na jehož realizaci se podílí Policie České republiky společně se Zdravotní pojištovnou Ministerstva Vnitra, jedná se již o sedmé kolo tohoto celorepublikového projektu. Ve všech okresech v rámci kraje budou po jednotlivé dny na přechodech u školských zařízení a přechodech, které jsou intenzivně využívány provádět svou činnost policisté společně s tiskovým mluvčím daného okresu. Cílem celé akce je upozornit chodce na nebezpečí, které jim na přechodu pro chodce hrozí a zároveň je poučit jak správně přecházet tak, aby nedošlo k žádnému neštěstí.

Setkáte-li se s policisty, kteří budou provádět preventivní činnost u přechodu pro chodce a zeptají-li se Vás jak správně přejít, nezpanikařte a dobře si zapamatujte následující pravidla :

- Vozovku přecházej na přehledném místě, pokud je v blízkosti přechod pro chodce, použij ho !

- Do vozovky smíš vstoupit po bezpečném rozhlédnutí. Pravidlo zní : 3x se rozhlédni : vlevo, vpravo, vlevo a rychle přejdi !

- Vždy si počínej tak, aby řidič měl šanci zastavit vozidlo před přechodem pro chodce !

- Do vozovky vstupuj, až když vozidla bezpečně zastaví, nikdy nevbíhej před jedoucí vozidla !

Dodržování těchto základních "Zebřích" pravidel, může nejen Vám zachránit život.

por. Bc. Lenka Heřmanová, pisjc@mvcr.cz

3. září 2010

 

vytisknout  e-mailem