Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zebra se za Tebe nerozhlédne

Také v letošním roce pokračuje Policie České republiky za partnerské podpory Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra ČR a České rady dětí a mládeže v celorepublikové preventivní akci "Zebra se za Tebe nerozhlédne". 

Střet chodce s dopravním prostředkem končí téměř vždy vážným zraněním, často dokonce úmrtím.  

V období měsíců leden až březen 2009 došlo na přechodech v České republice ke 322 dopravním nehodám, 87 nehod z celkového počtu zavinili samotní chodci. Za uvedené období zemřelo na přechodech 9 osob.  Tragickým následkům lze přitom mnohdy předejít velmi snadno dodržováním pravidel bezpečného přecházení vozovky.

Policisté preventivně informačních oddělení ve spolupráci s dopravními policisty zaměří svou pozornost na bezpečnost chodců v silničním provozu. Akce bude probíhat v jednotlivých krajích České republiky ve dnech 27. – 30. dubna 2009. V průběhu tohoto týdne budou policisté na stanovištích v blízkosti vyznačených přechodů upozorňovat děti i dospělé na zásady správného přecházení a předávat jim tolik potřebné informace vedoucí k odbourání mýtu o absolutní přednosti chodců. Cílem je posílit zodpovědnost a opatrnost každého z nich.

 
kpt. Mgr. Jana Hrvolová

vytisknout  e-mailem