Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

"Zebra se za Tebe nerozhlédne" v Opavě

Opavsko - celorepubliková dopravně preventivní akce 

Prázdninám již odzvonilo a začal školní rok. První dny bývají pro děti a mládež náročnější, neboť z volných dnů plných her a zábavy najednou vejdouZebra se za Tebe nerozhlédne do světa úkolů a každodenních povinností. Aby jejich začátek školního roku byl z pohledu účastníka silničního provozu bezpečnější, připojili jsme se ke strážcům přechodu a městským strážníkům a v tomto prvním zářijovém týdnu jsme zvýšili dohled nad jejich bezpečností v silničním provozu. Zvýšený dohled hlídek dopravních a pořádkových policistů byl zaměřen na rizikové přechody pro chodce v blízkosti základních škol nejen v Opavě a v příměstských částech, ale také na Hlučínsku, Vítkovsku, v Kravařích, Hradci nad Moravicí a ve Velkých Heralticích.
 
Dnes jsme společně s krajským koordinátorem Besipu zaměřili svou pozornost na přechody pro chodce v blízkosti škol na ulici Ratibořská v Opavě. Nejen že jsme dohlíželi na bezpečné přecházení vozovky, ale ptali jsme se na pravidla bezpečné chůze. Oslovení školáci od nás dostali nejrůznější upomínkové předměty. Například deníček na úkoly, který obsahuje i psaná pravidla správného přecházení vozovky, aby na ně děti ani v průběhu roku nezapomínaly.
 
Páteční dopravně preventivní akci jsme zakončili seminářem pro děti 2. tříd ZŠ na ulici Vrchní v Opavě. Školáčci si s námi zopakovali předepsané zákonitosti, které chodec musí dodržovat. Na didaktické pomůcce mobilního přechodu pro chodce si samostatně vyzkoušeli, jak má správně vypadat bezpečné přecházení silnice. Odměnou za aktivní přístup v hodině jim byla nejen naše pochvala, ale také drobné dárky. Obdrželi pexeso s dopravními značkami a věci z reflexního materiálu, které zvýší jejich viditelnost v silničním provozu. Vidět a být viděn je zásada, na kterou bychom neměli zapomínat!
 
Zebra se za Tebe nerozhlédne - kartička
Zebra se za Tebe nerozhlédne - kartička
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
    nprap. Bc. Pavla Welnová
             vrchní inspektor
skupina tisku a prevence Opava
 
 
Opava, 4. září 2015
Odkazy do noveho okna

Zebra se za Tebe nerozhlédne

Dopravní výchova s dětmi ve třídě 

Detailní náhled

Zebra se za Tebe nerozhlédne

Procvičování přecházení silnice s dětmi ... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem