Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zebra se za Tebe nerozhlédne!

Kladenští policisté se připojili k celorepublikovému projektu. 

ZEBRA SE ZA TEBE NEROZHLÉDNE 2013
 

Cílem dopravně preventivní akce "Zebra se za Tebe nerozhlédne!" je působení na chodce při kontrole dodržování pravidel pro přecházení pozemních komunikací a odbourání mýtu o absolutní přednosti chodců na přechodech pro chodce.

Zebra radí:

  1. Vozovku přecházej na přehledném místě, pokud je v blízkosti přechod pro chodce, použij ho!
  2. Do vozovky smíš vstoupit po bezpečném rozhlédnutí. Pravidlo zní: 3x se rozhlédni: vlevo, vpravo, vlevo a rychle přejdi!
  3. Vždy si počínej tak, aby řidič měl šanci zastavit vozidlo před přechodem pro chodce!
  4. Do vozovky vstupuj, až když vozidla bezpečně zastaví, nikdy nevbíhej před jedoucí vozidla!

Dopravně preventivní akce "Zebra se za Tebe nerozhlédne!" je realizována ve spolupráci se Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra ČR a oddělením BESIP Ministerstva vnitra ČR.

Preventivně informační skupina P ČR ÚO Kladno se ve spolupráci s dopravním inspektorátem zapojila do celorepublikového preventivního projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. Akce je zaměřena na dodržování pravidel bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. V rámci projektu oslovujeme především školní děti a mládež, se kterými hovoříme na téma bezpečné přecházení vozovky a to nejen u škol. Včera jsme navštívili žáky Základní školy v obci Velká Dobrá a v obci Libušín. Tam jsme s dětmi ze školní družiny diskutovali na téma BESIP. Nakonec jsme je doprovodili při vycházce. Malí žáci si mohli na závěr setkání prohlédnout policejní vozidlo.
Dále se do projektu zapojí Mateřská škola v Kladně ve Švýcarské ulici. Tam předškoláky taktéž seznámíme s pravidly silničního provozu. Další vytipovanou školou je Základní škola v obci Kačice.
 
Všichni zúčastnění, jak z řad žáků, tak učitelů, přijímají tento projekt s nadšením a oceňují  zájem Policie ČR o tuto problematiku.
 
nprap. Michaela Nováková
3.4.2013
 

vytisknout  e-mailem