Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Železné trubky muž prodal ve výkupně

JIHLAVA: Policisté ho po krádeži dopadli. 

Jihlavským policistům se podařilo objasnit krádež železného materiálu, ke které došlo ve středu 6. dubna v Jihlavě. Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu krádež devětapadesátiletému muži z Brněnska.
Po osmé hodině ráno vnikl na zčásti oplocený pozemek na ulici Mostecká. Z pozemku odcizil železné trubky o celkové váze jedenáct kilogramů. Společně s dalším mužem, kterého předem požádal o pomoc, trubky naložil na dvoukolovou káru a odvezl do výkupny surovin. Odcizený železný materiál muž ve výkupně prodal za částku 42 korun.
Při krádeži trubek viděl muže svědek, který přivolal policisty. Na místo vyjela policejní hlídka a dále strážníci městské policie. Devětapadesátiletého muže se policistům podařilo v blízkosti výkupny zadržet, druhého osmačtyřicetiletého muže nalezli následně v prostoru městského nádraží. Oba muže převezli na obvodní oddělení. Při kontrole policisté zjistili, že starší z mužů byl již v minulosti za spáchání majetkových trestných činů pravomocně odsouzen. Policejní inspektor mu sdělil podezření ze spáchání přečinu. Případ šetříme ve zkráceném přípravném řízení. Druhý muž se dopustil přestupku proti majetku, který rovněž policisté šetří.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
8. dubna 2011

vytisknout  e-mailem