Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Železo je v kurzu

LITOMĚŘICE – Sběrači kovů berou vše 

Po zimním období zjišťují někteří chataři a chalupáři, že jejich rekreační objekty navštívil nezvaný host. O víkendu zjistil podobnou skutečnost i majitel rekreační chaty u Třebenic. Neznámý pachatel vnikl do kůlny v jeho rekreačním objektu. Násilím překonal zajištění vstupní branky a dveře od kůlny odkud si odnesl všechny předměty z kovového materiálu. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.
 

Odnesl lešení
V minulém týdnu vnikl v Litoměřicích neznámý sběrač kovů na oplocený pozemek za obytným domem. Násilím překonal oplocení pozemku a odcizil zde uskladněné lešenářské trubky a spojovací materiál v hodnotě 26 tisíc korun. Případem krádeže se zabývají policisté z místního obvodního oddělení.
 

Vykrádali kravíny
Do objektů bývalých kravínů u města Úštěk se v tomto roce opakovaně vydávali tři sběrači železa. Po násilném vniknutí do objektů odcizili železné zábrany pro dobytek a měděnou elektroinstalaci. Svou kořist odevzdali do sběrných surovin za účelem získání finančních prostředků. Způsobili tak škodu za několik desítek tisíc korun. Policisté jim ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve spolupachatelství. Protože svým činem způsobili škodu většího rozsahu, může je postihnout až pětiletý trest odnětí svobody.
 

17. 4. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem