Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zemřel při řízení vozidla

LOUNY - Přesnou příčinu smrti objasní až zdravotní pitva. 

Ve středu odpoledne vyjížděli policisté do ulice Prokopa Holého v Lounech, odkud bylo nahlášeno úmrtí řidiče osobního automobilu zn. Citröen Berlingo. Událost se odehrála na křižovatce místních komunikací mezi Základní školou Prokopa Holého a tenisovými kurty. Ve směru od zadního vjezdu základní školy zřejmě postihla během jízdy staršího řidiče náhlá zdravotní indispozice, přičemž se přestal věnovat řízení. Vjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Pětasedmdesátiletý řidič bohužel na místě nehody zemřel. Úmrtí pravděpodobně nastalo ještě před nárazem vozidla do stromu. Přesnou příčinu smrti určí až nařízená zdravotní pitva.

Zmizely tisíce litrů nafty

Policisté šetří krádež téměř 4 000 litrů motorové nafty, kterou dosud nezjištěný pachatel odcizil z palivové nádrže umístěné v areálu jedné zemědělské firmy na Postoloprtsku. K události došlo v minulých dnech, kdy zloděj vnikl na volně přístupný pozemek a násilným způsobem odstranil vrata přístřešku, kde se nacházela palivová nádrž. Překonal její uzamčené víko a následně odčerpal 3 825 litrů paliva v hodnotě přesahující 100 000 Kč. Dále v objektu poškodil signalizační zařízení, čímž způsobil další škodu ve výši 3 000 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

Opilá řidička

O víkendu policisté v lounské Rybalkově ulici kontrolovali 25letou řidičku osobního automobilu zn. VW Golf. Mladá žena však neměla za volantem co dělat. Jak policisté následně zjistili, řídila totiž opilá. Provedenou dechovou zkouškou jí nejprve naměřili 1, 48 promile alkoholu v dechu a opakovaně 1, 43 promile. Podezřelé proto zakázali další jízdu a předvolali ji k podání vysvětlení. V těchto dnech, již ve střízlivém stavu, jí ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Po provedených úkonech ji propustili na svobodu.

Krádež v domě

Policisté šetří vloupačku do jednoho domu v Řisutech na Lounsku. Dosud nezjištěný pachatel odcizil v minulých dnech z obydlí různou elektroniku, starožitné hodiny, dále z přilehlé dílny pneumatiky s disky, křovinořez, svářečku, gola sadu a další věci. Svým jednáním tak způsobil škodu ve výši cca 70 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Po pachateli pátrají.   

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 16. ledna 2014

vytisknout  e-mailem