Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zemřel roční chlapec

MOST - Policie nařídila soudní pitvu; V batohu měli 70 kg čisté mědi; Plavčík přišel o pramici 

 Mostečtí kriminalisté šetří okolnosti úmrtí ročního chlapce v obci Litvínov. Ke smrti dítěte došlo v neděli po 13. hodině, kdy hoch spal v pokoji v kočárku a jeho rodiče ho nalezli bez známek života. Na místě byl lékař rychlé záchranné služby, který po oživovacím pokusu u dítěte konstatoval smrt. K objasnění příčiny úmrtí byla nařízení soudní pitva, která proběhla dnes. Nebyly zjištěny žádné známky vnějšího násilí. K přesnému určení příčiny smrti budou provedena další odborná zkoumání a šetření. Policisté dnes poskytli matce chlapečka odbornou psychologickou pomoc.

 V batohu měli vypálenou měď, policii lhali, že jde o zbytkový materiál

Smůlu měli dva podnikavci ve věku 48 a 41 let. Ti se jedné červnové noci vydali krást barevné kovy. Zavítali do lokality povrchového dolu u bývalé obce Hořany na Mostecku. Tam si u dopravníku všimli nařezaných kabelů. Lup naložili do batohů a poté ho ukryli v přilehlém lesíku. „Pracovat“ šli i další noc. Stejným způsobem jako předešlou noc se zmocnili mědi a pak všechny kabely vypálili. Takto upravenou měď chtěli zpeněžit ve sběrně. V Mostě si jich však v noci všimla hlídka policie, která se zajímala o obsah objemných batohů. Muži policistům tvrdili, že jde o zbytkový materiál a dostali ho prý od svého zaměstnavatele. Policie však odhalila lež a muži se nakonec ke krádeži doznali. Celkem 73 kg mědi v hodnotě 17 tisíc korun bylo zajištěno. Policie dvojici stíhá pro přečin krádeže. Starší z dvojice kradl již v minulosti a může počítat s tříletým trestem odnětí svobody, mladší může být potrestán až na dva roky.
 

Okradla vlastní dceru, zneužila nalezenou kartu

Mostečtí policisté vyšetřovali neoprávněný výběr z platební karty a provedený šetřením zjistili, že k výběru došlo v rámci jedné rodiny z Litvínova. Žena ve věku 50 let z Litvínova hlídala své dceři dítě a v kočárku našla volně odloženou platební kartu. PIN znala již z dřívějška a kartu zneužila. Jeden den si koupila pomocí karty cigarety za 70 korun a o několik dnů později poté, co zjišťovala zůstatek na účtu, vybrala z bankomatu pět tisíc korun. Ty však nepatřily dceři, ale jejímu příteli. Posléze kartu vrátila zpátky do kočárku. Policejní inspektor ženě sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


 

Řidička nesměla řídit, přesto byla za volantem

Podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání si od policie vyslechla 38letá žena z Litvínova. Ta byla koncem minulého týdne kontrolována v Litvínově v poledne policisty při řízení osobního vozidla značky Škoda. Ti šetřením zjistili, že žena má od letošního května vysloven zákaz řízení na dobu 12 měsíců. Policie ženu zadržela a poté, co pominuly důvody zadržení, ji propustila na svobodu.


 

Hledač kovů našel dělostřelecký granát

Výbuch se o víkendu ozval kolem 13. hodiny nedaleko obce Křižatky na Litvínovsku. Způsobil ho granát, který našel v lese mezi Janovem a Křižatky jeden muž pomocí detektoru kovů. Muž nález ohlásil mostecké policii, která na místo přivolala policejního pyrotechnika. Ten vystřelený nevybuchlý tříštivý granát ráže 88 mm německé výroby pocházející z druhé světové války odvezl na bezpečné místo za obec, kde ho výbuchem zlikvidoval.


 

Z Matyldy zmizela pramice

Zelená laminátová pramice se zřejmě zalíbila zatím neznámému podnikavci. Ten ji odcizil z vodní nádrže Matylda v Souši u Mostu. Tam byla ukotvena a sloužila plavčíkovi v areálu atrakcí. Ještě v pátek večer byla loďka na svém místě, v sobotu ráno ji již správce objektu marně hledal. Poškozená firma vyčíslila škodu na částku 13 tisíc korun a krádež ohlásila mostecké policii.


 

Z vozu odnesl drahou navigaci

Značnou škodu utrpěl majitel osobního vozidla tovární značky VW Passat. Vůz byl zaparkovaný na oploceném parkovišti u jednoho mosteckého objektu v ulici Albrechtická. Zatím neznámý poberta z auta v noci z pátku na sobotu odcizil navigaci v hodnotě 80 tisíc korun. Další škodu lapka zanechal poškozením automobilu při vloupání. Případ krádeže vyšetřují mostečtí policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 16. července 2012


 


 


 

 


 

vytisknout  e-mailem