Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žena a alkohol

Bruntál- tentokrát byla kontrolou zjištěna řidička jedoucí s 2,39 promili alkoholu a další případy  

Žena jela pod vlivem
Mezi řidiči se stále vyskytují jedinci, kteří jsou nezodpovědní a bezohlední nejen sami k sobě, ale i k okolí a tím, že se nezdráhají řídit vozidlo pod vlivem alkoholu. Mnohdy policisté zaznamenají případy, kdy hodnota alkoholu v dechu těchto řidičů je značně vysoká.
O tom svědčí i případ z 10.10.2012, kdy byla ve 21:15 hodin v Krnově na ulici Mikulášské policejní hlídkou zastavena a kontrolována 40letá řidička, která řídila osobní vozidlo Peugeot. Na místě provedenou dechovou zkouškou byla u ní zjištěna hodnota 2.39 promile alkoholu. Další jízda byla řidičce zakázaná a na místě byl zadržen řidičský průkaz. Dne 11.10.2012 bylo ženě sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Zaměřil se na kuchyň
Na základě oznámení policisté šetří krádež kuchyňského zařízení. Pravděpodobně v době od 1.7.2012 do 10.10.2012 využil neznámý pachatel situace a vnikl přes nákladovou rampu a po poškození vchodových mříží do objektu bývalého rekreačního střediska Dlouhá Voda. Zde z místnosti kuchyně odcizil nefunkčního elektrický sporák v nerezovém provedení a dva litinové kuchyňské spotřebiče, tzv. kuchyňské roboty. Celkem byla škoda vyčíslena okolo 50 tisíc Kč.  
 
Kradli a byli dopadeni
Na základě operativních výsledků šetření byl objasněn případ krádeže a v těchto dnech bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže formou spolupachatelství třem mladíkům( dva ve věku 19 let a jeden 24letý ) z Hornobenešovska. Podezřelí se měli v druhé polovině září 2012 v Horní Benešově dostat do areálu bývalého fotbalového hřiště, které je v současnosti užívané ke kynologickým účelům.  Odtud si mladíci následně odnesli dva kovové kotce pro psy v hodnotě 10 tisíc Kč, kovové dveře, včetně tři visacích zámků a kovové stupně užívané při soutěžích. Jeden z kovových kotců nestačili odcizit, pouze ho poškodili. Celkem způsobili škodu okolo 17 tisíc Kč.
  
Pes z místa utekl
Dne 10.10.2012 v nočních hodinách ( okolo 03:45 hodin) projížděl obcí Nové Heřminovy řidič VW Transporter. Vozidlo jelo od obce Zátor směrem na Bruntál. Náhle vyběhl ze silničního příkopu bezprostředně před projíždějící vozidlo pes. Řidič i přes snahu již nedokázal zabránit střetu. Došlo k nárazu přední částí vozidla do psa. Zvíře bezprostředně po nehodě z místa uteklo. Dle vyjádření řidiče a spolucestující se jednalo o psa většího vzrůstu a tmavé srsti, blíže neurčeného plemene, který měl však viditelně psí obojek. Ke zranění osob nedošlo. Na vozidle vznikla škoda okolo 10 tisíc Kč.
.
 
Zřejmě usnul
Dne 9.10.2012 okolo 14:30 hodin projížděl řidič s osobním vozidlem Ford Fiesta silnicí mezi hranicí okresu Olomouc a obcí Ondřejov. Zde pravděpodobně vlivem mikrospánku řidiče došlo ke sjetí za pravý okraj komunikace, kde vozidlo čelně narazilo do stromu. Při dopravní nehodě řidič utrpěl lehké zranění - pohmoždění hrudníku a nohy. Spolucestující 20letý mladík utrpěl tržné zranění na obličeji. Oba byli z místa dopravní nehody převezeni k ošetření do nemocnice v Bruntále a následně propuštěni do domácího léčení. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní.
 
 
Další nakupující přišla o peněženku
Bruntálští policisté šetří v těchto dnech další případ krádeže peněženky. Dne 9.10.2012 okolo
12:00 hodin nakupovala 22letá dívka v marketu na ulici Tř. Práce v Bruntále. Pravděpodobně během nakupování jí neznámý pachatel nepozorovaně z levé kapsy vesty odcizil peněženku, ve které měla uschované osobní doklady, osobních písemností, finanční hotovost okolo 3 tisíc Kč a platební kartu bez uvedení PINu. Věc je nadále v šetření.
 
 
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
 za 9.10. až 11.10.2012
 

vytisknout  e-mailem