Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žena byla usmrcena nožem

Přerovští kriminalisté muže podezřelého z vraždy zadrželi.  

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje vyšetřují násilný trestný čin, ke kterému došlo v noci ze soboty na neděli v malé obci na Přerovsku.

V obývacím pokoji v bytě domu byla nalezena třiatřicetiletá žena bez známek života.  Přivolaní kriminalisté  na místě zjistili, že žena utrpěla několik bodných poranění nožem, kterým na místě podlehla. Byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu vražda dle ust. § 219 odst. 1 trestního zákona.

Ihned se rozběhlo intenzívní pátrání po neznámém pachateli a ve spolupráci s  kriminalisty Územního odboru SKPV Přerov se podařilo během dvou hodin zadržet podezřelého, kterým je manžel zavražděné ženy. Policejní komisař zahájil proti dvaatřicetiletému muži trestní stíhání. Současně byl dán podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Kriminalisté na případu dále pracují. Z dosavadního průběhu vyšetřování vyplývá, že násilnému jednání obviněného pravděpodobně předcházely vzájemné neshody manželů a svou roli sehrál i alkohol.

Za trestný čin vražda hrozí obviněnému dle trestního zákona trest odnětí svobody v rozmezí deseti až patnácti let.  


por. Mgr. Jitka Dolejšová
 

 

vytisknout  e-mailem