Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žena distribuovala marihuanu

JIHLAVSKO: Při realizaci kriminalisté zajistili pěstírnu konopí 

Kriminalisté jihlavského územního odboru dopadli ženu, která distribuovala marihuanu a konopí v místě svého bydliště sama pěstovala. Při domovní prohlídce zajistili pěstírnu, konopí, marihuanu a peníze. Sedmadvacetiletou ženu kriminalisté zadrželi a byla obviněna ze spáchání dvou trestných činů, stíhána je na svobodě.

Případ pro kriminalisty jihlavského územního odboru začal, když na základě operativního šetření zjistili poznatky k ženě, která na Třešťsku distribuuje marihuanu. Prověřování případu vyústilo minulý týden v zákrok, při kterém byla žena důvodně podezřelá ze spáchání drogové trestné činnosti v ranních hodinách zadržena. Sedmadvacetiletou ženu z Jihlavska policisté umístili do policejní cely.

V rodinném domě v obci na Třešťsku, kde zadržená žena bydlí, provedli kriminalisté domovní prohlídku. Zjistili, že je v objektu v půdních prostorech pěstírna konopí. „V místnosti byl pěstební stan, předměty a chemikálie určené k urychlenému růstu rostlin,“ upřesnil por. Bc. Radim Novák, DiS., komisař oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, kriminalisté zajistili také marihuanu, konopí a finanční hotovost. Drogy budou zaslány k provedení odborné expertízy.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání sedmadvacetileté ženy, kterábyla obviněna ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu.  

Žena je obviněna z toho, že v místě svého bydliště pěstovala na zahradě konopí, které dále zpracovávala za účelem získání marihuany. Konopí sušila v půdních prostorech domu, kde zároveň přechovávala předměty a chemikálie určené k urychlenému pěstování konopí. Marihuanu žena distribuovala dalším mladým lidem. Jednomu z mladíků, kterému drogu předala, nebylo ještě ani osmnáct let. K distribuci docházelo na území obce nebo v jejím okolí, pro marihuanu si mladí lidé chodili zejména do místa bydliště ženy. V několika případech ji předala také v Třešti. Většinou prodej marihuany iniciovali zájemci, někdy ji žena sama nabízela. Marihuanu prodala v desítkách případů.

„Žena v minulosti ještě nebyla soudně trestána,“ dodal komisař Radim Novák s tím, že po provedení všech nezbytných procesních úkonů byla ze zadržení propuštěna a stíhána je na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

Za spáchanou drogovou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

31. října 2016

vytisknout  e-mailem