Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žena je obviněna z pěstování konopí

PELHŘIMOVSKO: Kriminalisté v objektu zajistili přes devět kilogramů sušených rostlin 

Pelhřimovským kriminalistům se podařilo odhalit pěstírnu konopí v malé obci na Pelhřimovsku. V souvislosti s případem vyšetřovatel zahájil trestní stíhání jednašedesátileté ženy, která je obviněna ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a hrozí jí až deset let vězení.
 
Kriminalisté na základě operativního šetření získali poznatky vedoucí k závěru, že v hospodářském stavení v malé obci nedaleko Kamenice nad Lipou dochází k pěstování marihuany. Ve středu 15. října odpoledne provedli kriminalisté v objektu domovní prohlídku, při které našli indoorovou pěstírnu konopí a následně zadrželi ženu, která v domě bydlí a byla důvodně podezřelá z pěstování uvedených rostlin. Při domovní prohlídce policisté zajistili přes devět kilogramů sušeného konopí a velké množství potřeb pro jeho pěstování.
Zadrženou jednašedesátiletou ženu vyšetřovatel obvinil ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Žena je obviněna z toho, že v místě svého bydliště přinejmenším od července letošního roku do 15. října, kdy byla zadržena kriminalisty, vypěstovala téměř dvě stovky rostlin konopí, které na počátku října sklidila a v prostoru pěstírny sušila v úmyslu získat marihuanu.
V současné době je žena stíhána na svobodě, v případě prokázání viny jí hrozí trest odnětí svobody na dva až deset let.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
23. října 2014
 

vytisknout  e-mailem