Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žena kradla angrešty

TEPLICE - Stromky chtěla odcizit ze zahradnictví; Ve sklepech spal i kradl; Králičí krádež... 

Žena kradla angrešty
     Policisté zadrželi přímo při činu zlodějku, která kradla v jednom z teplických zahradnictví. Včera v ranních hodinách podlezla 29letá žena plot ohraničující pozemek společnosti, další plot přelezla a následně odcizila tři stromkové angrešty. Ty si přehodila přes oplocení, ale než stihla s lupem v hodnotě 537 korun uniknout, dopadli ji policisté. Zlodějce sdělili podezření z přečinu krádeže a případem se nyní bude zabývat soud.
 
Ve sklepech spal i kradl
     Až tři roky ve vězení může strávit 23letý lapka, který se loni v listopadu dopustil krádeže. Využil svou kamarádku k tomu, aby se dostal do panelového domu, kde poté nejméně tři noci přespával. Během té doby se vloupal do jedné ze sklepních kójí, ze které odcizil dětské horské kolo v hodnotě 5500 korun. Kolo poté prodal ve městě náhodnému zájemci, který mu za něj zaplatil šest stovek. Policisté zloději sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody.
 
Králičí krádež
     Dvanáct králíků odcizil neznámý zloděj v katastru obce Hrob. Lapka překonal oplocení pozemku a vloupal se do dřevěného přístřešku, ze kterého zvířata ukradl. Poškozený vyčíslil škodu na čtyři tisíce korun, po pachateli nyní pátrají policisté. Pokud bude dopaden, hrozí mu za „králičí“ krádež až dvouleté vězení.
 
Zkažený výlet
     Výlet na lyže se prodražil ženě, která se o víkendu vydala na Komáří vížku. Během hodiny, kde nechala své auto na parkovišti, se jí do něj vloupal neznámý pachatel a ze zavazadlového prostoru jí odcizil kabelku s doklady, penězi a platební kartou. Škodu na odcizených věcech vyčíslila poškozená na pět tisíc korun, další tři tisícovky bude stát oprava auta. Policisté případ prošetřují jako přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které trestní zákoník stanoví maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
Vykradené sklepy
     Vloupání do sklepních prostor vyšetřují policisté z Trnovan. Neznámý pachatel někdy v průběhu ledna vnikl do panelového domu a následně se vloupal do tří sklepních kójí. Z těch odcizil dvě horská kola, motorovou sekačku s pojezdem, hliníkové schůdky a rybářský prut. Výše škody je předmětem dalšího vyšetřování, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody.
 
 
Teplice, 28. 1. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem